In municipiul Craiova a fost reluata, miercuri, circulatia tramvaielor dupa trei ani de pauza, perioada in care autoritatile locale au implementat proiectul de reabilitare a sinelor si a caii de rulare. In plus, Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova a reconditionat in regie proprie, cu suma de 10.000 de euro bucata, 12 tramvaie, a declarat primarul Olguta Vasilescu.

"Astazi am mai spulberat un mit, si anume, ca nu putem sa dam drumul la tramvai pentru ca sinele sunt prea departate sau prea apropiate. De fapt, linia de tramvai s-a terminat de anul trecut, a trebuit sa asteptam sa se finalizeze si Calea Bucuresti (principala artera rutiera a Craiovei pe care circula tramvaiul n.r.) pentru ca, pe aceeasi licitatie, era si firul de contact de la tramvai si asfaltarea de la Calea Bucuresti, si din cauza aceasta s-a intarzia", a afirmat Lia Olguta Vasilescu, citata de Agerpres.

Lia Olguta Vasilescu a mai precizat ca tramvaiele reconditionate vor mai fi utilizate circa un an, pana cand vor fi achizitionate, cu fonduri europene, zece tramvaie noi si 50 de autobuze.￯