Proiectul parcarii park&ride de la capatul Soselei Pantelimon a fost schimbat din nou, cladirea avand o noua arhitectura, potrivit unui proiect prezentat recent la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Initial, municipalitatea vroia sa faca aceasta parcare in subteran, insa in luna martie a decis sa faca o parcare supraterana, cu parter, doua etaje si terasa, fiindca este mai ieftin. Proiectul din martie avea o alta arhitectura.

Parcare Pantelimon - aprilie 2016Foto: Hotnews

Parcarile park&ride se construiesc la marginea orasului, unde exista conexiuni cu mijloacele de transport in comun, astfel ca soferii sa isi poata lasa masinile aici si sa mearga mai departe, in centrul orasului, cu transportul public. Aceasta este una dintre masurile care ajuta la decongestionarea traficului in marile capitale.

Parcarea va avea in total 446 locuri - 129 la etajul 1, 154 la etajul 2 si 163 de locuri pe terasa - la parterul cladirii urmand sa fie amenajata o statie pentru toate mijloacele de transport care opresc in zona. Va exista si o legatura cu viitoarea linie de metrou, atunci cand aceasta va fi gata.

"Prin acest proiect se mareste numarul de locuri de parcare cu 50%. Pe timp de noapte va putea fi folosita si ca parcare de resedinta. Pe Sos. Pantelimon este un deficit de 4000 locuri de parcare", spun proiectantii. Potrivit acestora, lucrarile de construire a facilitatii trebuie terminate pana la finalul lunii septembrie.

Proiectul nou

Proiectul vechi

Proiectul de amenajare a parcarii de la capatul Sos. Pantelimon face parte din proiectul de reabilitare a acestui bulevarad. "Stadiul lucrarilor este de 70%. Liniile de tramvai sunt finalizate in procent de 69%, carosabil - 85%, parcaje - 70%, amenajari urbanistice - 45%, amenajari edilitare - 50%, iluminat public - 65%, automatizari - 65%. Valoarea lucrarilor executate pana la data de 31 decembrie este de 90.000.000 lei fara TVA, ceea ce reprezinta un procent de 50 % din valoarea totala a tronsonului sos. Pantelimon", potrivit informatiilor furnizate de municipalitate.

In bugetul Primariei Capitalei pe anul 2016 s-au alocat pentru reabilitarea Sos. Pantelimon 118 milioane lei.

Lucrarile de reabilitare a Sos. Iancului si Pantelimon se ridica la circa 70 milioane de euro, iar licitatia a fost castigata de consortiul alcatuit din firmele Tehnologica Radion, TIAB si Via Proiect. Lucrarile la Soseaua Iancului au fost finalizate la inceputul acestui an.