Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Gate redeschid vineri, 29 aprilie 2016, Centrele "La Pedale" din Parcul Kiseleff si Padurea Baneasa. Acestea vor fi deschise pana in luna noiembrie, iar biciclistii au la dispozitie gratuit 350 de biciclete pe care le pot folosi.

La Pedale_2Foto: Hotnews

Centrul de biciclete din Parcul Herastrau va fi redeschis dupa obtinerea avizelor necesare de la Primaria Municipiului Bucuresti, institutie in a carei administrare se afla acest parc, spun reprezentantii Primariei sector 1.

Bucurestenii isi pot alege traseul pentru plimbari cu bicicleta, direct de pe telefonul mobil. Primaria Sectorului 1, in colaborare cu Asociatia Green Gate, au lansat incepand cu vara trecuta aplicatia "La Pedale" prin care sunt ajutati sa-si aleaga traseul preferat pentru o plimbare cu bicicleta. Aplicatia poate fi descarcata, gratuit, pe toate dispozitivele smartphone, atat cu sistem de operare Android, cat si IOS. Aceasta le pune la dispozitia iubitorilor sportului pe doua roti un numar de 12 trasee predefinite. In plus, biciclistii isi pot crea propriul traseu prin intermediul Google Maps.

Bicicletele vor putea fi inchiriate, ca si pana acum, gratuit de catre bucuresteni, pe baza buletinului de identitate. Pentru a nu-i afecta pe ceilalti locuitori ai Capitalei care se plimba pe aleile parcului, cei care vin la aceste centre trebuie sa stie sa mearga cu bicicleta, sa cunoasca regulile de circulatie, sa aiba un comportament decent si sa aduca bicicletele inapoi in stare buna de functionare.

Bicicletele verzi sunt disponibile in trei marimi/variante - pentru copii, adolescenti si adulti - si pot fi folosite pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcurilor.

Padurea Baneasa, cea mai noua destinatie pentru biciclisti

Incepand cu vara anului 2015, centrele "La Pedale" s-au extins si in Padurea Baneasa. Primaria Sectorului 1 a reamenajat complet Parcul Baneasa, din proximitatea Restaurantului Casa Alba, si a decis sa amplaseze aici un centru de inchiriat gratuit biciclete, dupa modelul celor preexistente in parcurile Kiseleff si Herastrau. Prin deschiderea acestui centru, singura padure a Capitalei este accesibila pentru bucurestenii care vor sa se plimbe pe distante lungi, pe care nu le regasesc in interiorul orasului.

Record de utilizatori in 2015

Popularitatea proiectului "La Pedale" si pasiunea pentru mersul pe bicicleta au crescut semnificativ de la un an la altul. Anul trecut s-a inregistrat un numar record de utilizatori: aproximativ 70.000 de bucuresteni au pedalat bicicletele verzi puse la dispozitia locuitorilor Capitalei in parcurile Kiseleff, Herastrau si Padurea Baneasa.

Proiectul "La Pedale" este parte a unei actiuni demarate de Primaria Sectorului 1 care vizeaza promovarea mersului pe bicicleta in oras dupa un model implementat deja cu succes in principalele capitale europene.

Programul de functionare al Centrelor ¬La Pedale¬este de luni pana vineri, intre orele 10:00 - 18:00, iar sambata si duminica, in intervalul 10:00 - 19:00.

Mai multe amanunte pe www.la-pedale.ro