Cristian Popescu Piedone si-a depus miercuri, ca independent, candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4. Acesta a adus dosarele cu listele de semnaturi la Circumscriptia electorala Sectorul 4, urmand ca acestea sa fie verificate si sa se dea o dispozitie pentru acceptarea candidaturii, au confirmat pentru HotNews.ro reprezentantii Circumscriptiei electorale.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Hotnews

"Voi decideti daca merit in continuare sa am grija de Sectorul 4, de care imi pasa, in care m-am nascut si in care locuiesc si traiesc. Pana la urma, este dreptul constitutional al oricarui cetatean de a candida. Si este dreptul vostru, al locuitorilor Sectorului 4, de a alege. Nu este nevoie sa iesiti in strada pentru a decide cine merita sa fie primar. Este suficient sa votati. Ma cunoasteti toti. Nu am fost niciodata un om de partid si nu am depins de partide. De aceea candidez independent. Inainte de toate sunt om si sunt in slujba oamenilor. Am vazut toti de ce sunt capabile partidele. Stiu ca va urma o campanie murdara, poate si cu atacuri la persoana. Eu, asa cum v-am obisnuit, nu voi ataca pe nimeni. Vor incerca sa ma calce in picioare si sa ma invinuiasca de toate relele. Au mai facut-o. Dar mai stiu ca, in fata cuvintelor urate, faptele sunt cele care conteaza. Si asta imi da putere sa merg mai departe, alaturi de voi", a postat acesta pe pagina de Facebook.

"Astazi am facut un pas care nu mi-a fost usor: mi-am depus candidatura pentru Primaria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenti alaturi de mine au fost copiii mei: Ana si Vlad, pentru ca familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie si mi-a dat curajul de a merge mai departe. Am trecut printr-o perioada tulbure, care poate ca nu s-a terminat. Ca un bun crestin ortodox, ii sunt recunoscator lui Dumnezeu ca in toata aceasta perioada am intalnit pe strada, in parc, in magazine, oameni care mi-au amintit ce reprezint pentru ei. Va sunt recunoscator voua pentru ca, atunci cand ne-am intalnit, ori in mesajele pe care mi le-ati trimis chiar aici, pe facebook, mi-ati spus ca ma apreciati pentru ce am facut in sectorul nostru. Dar mi-ati spus si ceva care m-a durut: m-ati intrebat de ce nu mai fac nimic pentru voi, de ce v-am parasit? Raspunsul este simplu si complicat in acelasi timp. Am hotarat atunci sa plec pentru ca era cel mai omenesc si sincer gest. Sunt si eu om si sufar cand vad suferinta. Astept ca justitia sa isi spuna cuvantul. Am incredere in justitie. Sa o lasam sa isi faca treaba. Dreptatea se dezbate in fata judecatorilor, nu in strada sau la televizor. M-am gandit mult in ultimele luni la cine sunt si ce sunt eu capabil sa ofer mai departe comunitatii care mi-a aratat atat de multa incredere. M-am gandit cum imi pot repara onoarea de om. Voi mi-ati dat raspunsul: sa continuam impreuna ceea ce am inceput. Mi-ati spus ca vreti sa va luati primaria inapoi. Mi-ati spus ca nu v-am dezamagit si nu vreau sa o fac nici acum. De ce sa nu imi pun experienta in slujba dumneavoastra?", a mai scris acesta.

Cristian Popescu Piedone a fost primar al sectorului 4 in perioada iunie 2008 - noiembrie 2015. In noiembrie 2015, acesta a anuntat ca isi da demisia, dupa ce mii de oameni au cerut in strada acest lucru ca urmare a tragediei din Clubul Colectiv. Piedone spunea ca isi asuma vina morala, cat despre cea legala, si va lasa Justitia sa isi spuna cuvantul.

Piedone este cercetat de DNA pentru infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual. El a fost retinut de DNA, dar instanta a respins cererea procurorilor ca Piedone sa fie arestat preventiv.

Cristian Popescu Piedone si doua angajate de la Primaria Sectorului 4 - Aurelia Iofciu, sefa Serviciului autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, angajata la acelasi serviciu, - au fost arestati in 7 noiembrie, masura luata in dosarul instrumentat de DNA privind autorizarea clubului Colectiv.

Piedone s-a nascut pe 15 februarie 1963. Acesta a facut parte de-a lungul timpului din mai multe partide politice:

- Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (din 2012)

- Partidul Conservator (2002-2012)

- Partidul Social Democrat (1994-2002)

Depunerea candidaturilor se face in perioada 12 - 26 aprilie 2016, ultima zi de depunere fiind 26 aprilie 2016.