ARCEN (Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate) organizeaza in luna aprilie, inaintea alegerilor locale, o serie de dezbateri despre problemele actuale ale Bucurestiului. Acestea vor avea loc pe 7, 14, 21 aprilie, de la ora 19.00, la Grand Hotel du Boulevard, iar temele principale sunt: mobilitate si spatiu public, patrimoniu si urbanism, mediu (spatii verzi, poluare). Participarea este gratuita.

Afis conferinte ARCENFoto: Hotnews

"In Bucuresti, spatiul e compromis, iar patrimoniul e pe cale de disparitie. Trotuarul e parcare, pista de biciclete e traseu cu obstacole, spatiul verde e mancat de asfalt si de cladiri ilegale. Amenintari apar si de la nivelurile superioare, nu numai estetice, ci si concrete: cade tencuiala, gheata, balconul. Se inchid sali de cinema si de teatru, apar buline rosii, de rau augur, iar viata locuitorilor orasului sta sub semnul norocului", spun organizatorii.

Intanirile vor avea loc dupa cum urmeaza:

  • 7 aprilie - transport, mobilitate si spatiu public;
  • 14 aprilie - patrimoniu, urbanism si cutremure;
  • 21 aprilie - spatii verzi, poluare si mediu.

Pe 7 aprilie vor vorbi Catiusa Ivanov (jurnalist HotNews) si arhitectii Maria Duda, Matei Bogoescu si Lidia Ratoi, iar dialogul va fi moderat de Edmond Niculusca.

Participarea la eveniment se face pe baza de rezervare, in limita locurilor disponibile, completand formularul. Rezervarea se face nominal, o singura data si nu necesita confirmare. Pentru a rezerva mai multe locuri, trebuie sa inregistrati mai multe nume. Repetarea aceluiasi nume nu va fi luata in considerare ca o rezervare multipla.

Mai multe informatii, pe pagina de Facebook a asociatiei.

ARCEN organizeaza de 7 ani trasee culturale prin Bucuresti (Cu bastonul prin Bucuresti), intalniri cu scriitori la ICR, Humanitas, Carturesti, conferinte, expozitii, proiecte de inovatie, lecturi publice, diverse evenimente-spectacol (Noaptea de Sanziene, Noaptea Alba de la Pensinatul domensc de fete (Scoala Centrala, inclusa in fiecare an la Noaptea Muzeelor). Vezi aici mai mult.