In contextul desfasurarii, in data de 03 aprilie 2016, a concursului de alergare "10 km si Family Run", Brigada Rutiera a Capitalei a impus mai multe restrictii de circulatie in jurul Palatului Parlamentului, bd. Unirii, Piata Unirii, bd. Decebal si bd. Burebista.

Palatul Parlamentului gazduieste Adunarea Parlamentara NATOFoto: Hotnews

Astfel, pentru amenajarea zonei de start, in data de 02 aprilie a.c., incepand cu ora 22.00, se va restrictiona traficul rutier, pe bd. Libertatii, pe segmentul cuprins intre breteaua Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si breteaua Ministerului Finantelor.

In data de 03 aprilie a.c., traficul rutier se restrictioneaza intre orele 08.30 - 12.30, pe urmatorul traseu: Piata Constitutiei - bd. Libertatii (intre Rond Cosbuc si Splaiul Indepentei) - bd. Unirii (pana la Piata Alba Iulia) - bd. Burebista (pana la Calea Dudesti) - bd. Decebal (pana la str. Dristorului).

Tot in data de 03 aprilie 2016, traficul se restrictioneaza intre orele 09.00 - 13.30, in jurul Palatului Parlamentului, pe traseul: Piata Constitutiei - bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - Piata Arsenalului - str. Izvor (doar sensul Piata Arsenalului - str. Hasdeu) - bd. Natiunile Unite.

De asemenea, la aceeasi data, se va restrictiona traficul, intre orele 09.00 - 16.00, in jurul Palatului Parlamentului, pe traseul: Piata Constitutiei - bd. Libertatii (intre Calea 13 Septembrie - bd. Natiunile Unite - bd. Unirii.

Rute ocolitoare

- bd. Dimitrie Cantemir - prin pasajul Unirii - Piata Universitatii - bd. N. Balcescu - bd. Magheru - bd. Lascar Catargiu - Piata Victoriei;

- sos. Mihai Bravu - sos. Stefan cel Mare - bd. Iancu de Hunedoara - prin pasajul Victoriei - bd. Nicolae Titulescu - pasajul Basarab;

- Calea 13 Septembrie - sos. Panduri - bd. Geniului - sos. Grozavesti - pasajul Basarab;

- Splaiul Independentei - Pod Cotroceni- str. Mircea Vulcanescu - str. Stirbei Voda - Calea Victoriei - str. Dem I. Dobrescu - bd. N. Balcescu.

Brigada Rutiera a Capitalei solicita conducatorilor de autovehicule sa evite sa circule in perimetrul adiacent traseului de desfasurare a maratonului, iar cetatenilor sa opteze pentru mijloacele de transport in comun, renuntand la deplasarea cu autovehiculele personale.

Totodata, solicita conducatorilor de autovehicule urmatoarele:

- sa isi pastreze calmul si sa nu claxoneze abuziv in cazul in care se afla in zone aglomerate;

- sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera care dirijeaza traficul pentru asigurarea fluentei si recomandarile politistilor care se afla in punctele de deviere;

- sa reduca viteza atunci cand trec pe langa grupurile de participanti si sa evite pe timpul deplasarii, manifestarile de natura a pune in pericol siguranta lor, dar si a celorlalti participanti la trafic.

Pietonii au obligatia sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de a traversa a fost observata de catre soferi.