Gradina Zoologica Bucuresti, impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza sambata, 2 aprilie 2016, o serie de evenimente cu prilejul "Zilei Internationale a Pasarilor". Astfel, incepand cu ora 9.30, Zoo Bucuresti invita micii vizitatori sa participe la "Atelierul de desene si modelaj pasari", iar incepand cu ora 12.00, la "lectia despre pasari", o prezentare care se va incheia cu un concurs in cadrul caruia copiii isi pot dovedi abilitatile asambland hranitori pentru pasarile salbatice. Tot la Zoo Bucuresti va avea loc si o expozitie de oua cu tema "Intai oul?".

Mierla Foto: Cristian Mihai_Societatea Ornitologica Romana

Ziua Internationala a Pasarilor este celebrata in data de 1 aprilie. In 1906 la 1 aprilie a fost semnata Conventia Internationala pentru Protectia Pasarilor, unul dintre primele documente ecologice la nivel mondial.

Aceasta zi, care este marcata in fiecare an in cadrul programului UNESCO "Omul si biosfera", nu semnifica doar celebrarea semnarii Conventiei ci si perioada de migrare a pasarilor din iarna spre primavara, scopul fiind acela de a educa nevoia si grija oamenilor pentru pasarile salbatice.

In Romania, aceasta sarbatoare isi are originea in perioada dintre cele doua razboaie mondiale. Aceasta traditie a fost reinventata in 1993 de Societatea Ornitologice Romana.