Grupul de Initiativa Civica Floreasca organizeaza la 2 aprilie un mars de protest ce are ca scop sensibilizarea autoritatilor publice cu privire la dezvoltarea urbana haotica din cartierul bucurestean Floreasca, potrivit unui comunicat emis de acestia. Evenimentul va avea loc intre orele 11 si 13 si se va derula pe traseul Parcul Verdi (punct de intalnire Str. Verdi colt cu Bv. Barbu Vacarescu) - Str. Chopin - Str. Garibaldi - Str. Bizet - Str. Ghita Padureanu - Calea Floreasca - Lacul Floreasca - Halele Ford/Automatica.

Proiect Hala FordFoto: Hotnews

Organizatorii marsului cer autoritatilor:

- Salvarea identitatii cartierului Floreasca.

- Stoparea dezvoltarii urbane necontrolate din ultimii ani.

- Salvarea Parcului Verdi (retrocedat).

- Oprirea proiectului care prevede construirea a patru turnuri langa hala Ford.

In plus, cetatenii reproseaza Primariei Capitalei si primariilor de sector absenta unei consultari publice reale legate de constructiile preconizate sau deja ridicate in perimetrul cartierului.

"In ultimii cinci ani, zona din nordul cartierului Floreasca a cunoscut o dezvoltare exploziva. Aceasta a generat probleme majore de trafic si de mediu in cartier si in zona. Administratia locala nu a realizat nici un demers important de solutionare a problemei - locuitorii suporta deja consecintele nefaste ale dezvoltarii necontrolate (poluare crescuta, infrastructura insuficienta, grad de comfort urban scazut). Odata cu realizarea constructiilor propuse in Calea Floreasca, nr.159-165 (4 blocuri turn de 105 m si 75 m in imediata vecinatate a Halelor Ford - monument istoric de clasa A), precum si a altor blocuri in Parcul Verdi si in zona Lacului Floreasca, traficul (cu o medie de 1.500 masini pe zi la ora actuala), va creste in continuare, punand in pericol inclusiv accesul rapid catre cel mai mare centru de urgente medicale din Romania, Spitalul Floreasca. La fel si impactul negativ asupra mediului, asupra infrasctructurii deja insuficiente si, in final, a calitatii vietii locuitorilor, actuali proprietari, dar si chiriasi, din cartierul Floreasca si zonele invecinate", se arata intr-un comunicat al grupului de initiativa.

De asemenea, cu aceasta ocazie va continua strangerea de semnaturi pentru cele doua petitii initiate de Grupul de Initiativa Civica Floreasca, "Verde de Verdi", respectiv "Salvati Halele Ford".