O casa de peste 100 de ani vechime, de pe strada Matei Voievod nr. 60 a fost demolata vineri dimneata. Autorizatia de demolare a fost emisa pe 22 ianuarie 2016 de Primaria sector 2, condusa de Neculai Ontanu. In locul casei ar putea fi construit un bloc de locuinte cu doua subsoluri, parter si 5 etaje, potrivit unui Plan Urbanistic de Detaliu aflat in dezbatere publica pe site-ul Primariei sector 2. Nu exista informatii daca proiectul a fost aprobat sau nu.

Matei Voievod 60 - 2014Foto: Google Maps

Cladirea demolata nu era monument istoric si nu face parte dintr-o zona protejata, insa arhitectura acesteia era frumoasa si reprezentativa pentru Bucurestiul vechi.

documente

PUD Matei Voievod 60-62

(25 Mar 2016) PDF, 8MB

"Casa a fost construita in 1901. Era o casa de negustor, cu vitrina de bacanie, pe fostul drum al Marcutei, un drum comercial important. Zona fost devoltata in sec. XVIII-XIX, fiind o zona negustoreasca importanta - Matasari-Agricultori. Casa trebuia clasata, fiind specifica pentru Bucurestiul negustoresc, mai ales ca era intacta, fara interventii", a explicat Edmond Niculusca, presedinte ARCEN (Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate).

Casa de pe str. Matei Voievod inainte de demolare. Foto: Google Maps

Demolare Matei Voievod nr.60. Foto: Edmond Niculusca