Primaria Capitalei a renuntat la parcarea subterana park&ride de la capatul Soselei Pantelimon si va construi o parcare supraterana, potrivit unui proiect prezentat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Parcarea va avea parter, doua etaje si terasa si va adaposti 420 de locuri de parcare. S-a ales aceasta solutie fiindca este mai ieftina.

Parcare Pantelimon 3Foto: Hotnews

"Prin acest proiect se mareste numarul de locuri de parcare cu 50%. Pe timp de noapte va putea fi folosita si ca parcare de resedinta. Pe Sos. Pantelimon este un deficit de 4000 locuri de parcare", spun proiectantii. Potrivit acestora, lucrarile de construire a facilitatii trebuie terminate pana la finalul lunii septembrie.

Parcarea este corelata cu mijloacele de transport in comun care vor stationa la parterul cladirii. Va exista si o legatura cu viitoarea linie de metrou.

Comisia Tehnica de Urbanism a fost de acord cu proiectul, dar au cerut o arhitectura simplificata a cladirii.

Propunere fatade parcare

Proiectul de amenajare a parcarii de la capatul Sos. Pantelimon face parte din proiectul de reabilitare a acestui bulevarad. "Stadiul lucrarilor este de 70%. Liniile de tramvai sunt finalizate in procent de 69%, carosabil - 85%, parcaje - 70%, amenajari urbanistice - 45%, amenajari edilitare - 50%, iluminat public - 65%, automatizari - 65%. Valoarea lucrarilor executate pana la data de 31 decembrie este de 90.000.000 lei fara TVA, ceea ce reprezinta un procent de 50 % din valoarea totala a tronsonului sos. Pantelimon", potrivit informatiilor furnizate de municipalitate.

In bugetul Primariei Capitalei pe anul 2016 s-au alocat pentru reabilitarea Sos. Pantelimon 118 milioane lei.

Lucrarile de reabilitare a Sos. Iancului si Pantelimon se ridica la circa 70 milioane de euro, iar licitatia a fost castigata de consortiul alcatuit din firmele Tehnologica Radion, TIAB si Via Proiect. Lucrarile la Soseaua Iancului au fost finalizate la inceputul acestui an.