Patru turnuri de 17 etaje ar putea aparea in sectorul 2 al Capitalei, pe str. Baicului nr. 31, pe o bucata din terenul fostei platforme industriale Sintofarm. Blocurile ar urma sa adaposteasca 718 apartamente cu spatii comerciale la parter si 861 locuri de parcare, potrivit unui proiect prezentat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei.

Baicului 31- turnuri propuseFoto: Hotnews

Langa acest teren se afla mai multe depozite dezafectate, parte din fosta fabrica. In zona, pe alte terenuri apartinand fostelor industrii s-au construit deja doua cartiere rezidentiale, cu cladiri inalte - Doamna Ghica Plaza si Planorama. Strada Baicului, str. Paharnicul Turturea, str. Dumitru Slugeru, sunt strazi cu un singur fir pe sens, o banda fiind ocupata de masini parcate neregulamentar, iar zona este foarte aglomerata la orele de varf. Singura artera mai larga care iriga zona este strapungerea Doamna Ghica, insa ea se blocheaza la capete, la intersectia cu Sos. Colentina si la Piata Delfinului, Primaria Capitalei nerealizand pasajele necesare.

Suprafata terenului pe care ar urma sa se construiasca turnurile de 17 etaje este de circa 18.066 mp, iar initiatorul proiectului este firma A&T CHIC DESIGN SRL.

Potrivit prezentarii facuta miercuri de proiectanti, investitia se ridica la 42 milioane de euro si ar urma sa se desfasoare in 4 etape, in fiecare etapa cate un bloc, pe parcursul a 7-10 ani. Solutia cu patru turnuri a aparut la cererea pietei, potrivit acestora.

Indicatorii urbanistici existenti:

Incadrare in Planul Urbanistic General: A2b - subzona unitatilor industriale si de prestari servicii

POT = 80%

CUT volumetric = 15 mc. ADC/mp.teren

Hmax = 20m

Functiuni si indicatori urbanistici ceruti:

ANSAMBLU REZIDENTIAL

POT max.= 60%;

CUTmax.= 3,6 mp.ADC/mp.teren

Hmax - 56,50m

Inaltime maxima- subsol plus demisol, plus 17 etaje, plus etaj tehnic

Initiator: A&T CHIC DESIGN SRL

Proiectant :SC ABAGIU &PARTNERS SRL Urb RUR Oana Voicu.

Ramane de vazut daca proiectul va fi aprobat de Primaria Capitalei si de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Miercuri, proiectantii au cerut avizul de oportunitate.