Robert Negoita (PSD) a castigat Primaria sectorului 3 in 2012 cu 57,5%. In campania electorala, Negoita promitea ca va reabilita gratuit blocurile din sector, va construi un spital modern, 4000 locuinte pentru tineri, va strange maidanezii, va asfalta toate strazile din sector si va amenaja malurile Dambovitei si Parcul Pantelimon. Spitalul nu a fost realizat, iar despre cele 4000 de locuinte pentru tineri, nu sunt informatii pe site-ul primariei ca ar fi fost realizate. Totusi, primarul sectorului 3 a investit sume importante in modernizarea scolilor si gradinitelor din sector.

Robert NegoitaFoto: Agerpres

In cei 4 ani de mandat, Robert Negoita (PSD) s-a remarcat prin faptul ca a umplut sectorul 3 de borduri rosii platite cu milioane de lei, si prin cateva investitii considerate de societatea civila "tichii de margaritar": o arteziana estimata la 1,4 milioane de euro in fata cinematografului Gloria, un foisor de 136.000 de euro, aceeasi suma pentru un "pod al indragostitilor" etc. Un alt proiect controversat a fost reamenajarea trotuarelor de pe bd. Unirii (circa 10 milioane de euro), desi bulevardul nu este in administrarea Primariei sector 3, iar chestiunea e in atentia Curtii de Conturi. In plus, pentru amenajarea unor locuri de parcare, s-a desfiintat o banda de spatiu verde.

Trecand peste faptul ca Primaria sectorului 3 nu are competente in ceea ce priveste maidanezii si amenajarea malurilor Dambovitei, aceasta fiind treaba Primariei Capitalei, Negoita nu se poate tine de cuvant in ceea ce priveste reabilitarea termica gratuita deoarece in programul cu fonduri europene, legea prevede ca proprietarii sa contribuie si ei cu sume cuprinse intre 10 si 30% din costul lucrarilor. Edilul a promovat o hotarare de Consiliu local prin care banii nu trebuie dati acum, insa ei vor trebui platiti in cel mult 10 ani.

Din cauza faptului ca a amenajat mai multe spatii verzi punand dale de beton, dar si fiindca vroia sa construiasca o sala de spectacole in Parcul IOR, proiect la care a renuntat in urma protestelor cetatenilor, Negoita a primit in mediul online porecla de "Betonita". In 2015, nemultumiti de felul cum conduce sectorul, mai multi cetateni au inceput sa stranga semnaturi pentru demiterea primarului prin referendum, dar proiectul nu a fost finalizat.

Copaci betonati pe str. Intrarea Reconstructiei. Foto: Facebook

Ce a promis Robert Negoita in 2012:

Robert Negoita, intr-un interviu acordat Agerpres, promitea in 2012 ca:

- va reabilita gratuit blocurile din sector; "Foarte multe blocuri din sector au fost construite in perioada comunista. Peste tot domina gri-ul. Reabilitarea termica, impreuna cu proiectele de regenerare urbana vor face cartierele mai prietenoase, mai confortabile. Ne vom desparti astfel definitiv de o epoca: epoca in care totul era tern si alienant. Mai precis, reabilitarea se va face la toate blocurile cu costuri suportate integral de primaria de sector, iar celor care deja li s-au cerut bani li se vor returna", promite candidatul;

- va construi un spital modern, utilat cu aparatura de ultima ora si un numar suficient de paturi;

- va construi 4.000 de locuinte pentru tinerii din sectorul 3;

- in primul an de mandat va strange cainii maidanezi, ii va steriliza si ii va duce in afara orasului, in adaposturi civilizate. "Maidanezii vor fi hraniti cu mancarea care ramane de la restaurantele din Bucuresti. In prezent, aceasta mancare ramasa nu este colectata, ba din contra cei din HORECA platesc pentru a o distruge. In acest mod simplu se poate rezolva problema cu cheltuieli minime", spune candidatul.

- va amenaja cate o gradinita si o cresa in proximitatea fiecarei familii. Investitiile vor fi facute din fondurile primariei, dar si prin incheierea de parteneriate public;

- va aduce utilitati si va asfalta toate strazile din sector angajand un credit. Constructorii vor fi alesi in baza unor licitatii transparente;

- va amenaja malurile Dambovitei si Parcul Pantelimon;

Ce a facut Negoita:

Reabilitare termica

"Pana acum avem reabilitate peste 600 de blocuri, dar pana in iunie vom mai da in lucru inca 300, ceea ce inseamna un total de 900 de blocuri pana la sfarsitul lui 2016. Blocurile care urmeaza sa intre in reabilitare termica sunt pe buget local. Ghidul nou permite ca lucrarile sa fie executate de primarie si decontate ulterior. Facem acest lucru pe finantarea noastra, dupa care depunem documentele pentru rambursare din bani europeni", a declarat recent primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita.

Din 2012 pana in prezent, in Sectorul 3 au fost reabilitate 404 blocuri, alte 261 de blocuri fiind in stadiul de receptionare, adica un total de 665 de blocuri, se arata intr-un comunicat al primariei sector 3. Pe programul de reabilitare pe fonduri europene intra circa 300 de blocuri.

Daca pentru reabilitarea blocurilor prin programul local de reabilitare termica asociatiile de proprietari nu trebuie sa plateasca nimic, la programul desfasurat prin fonduri europene, lucrurile se schimba.

In noiembrie 2012, Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta (OUG 63/2012) pentru modificarea si completarea OUG 18/2009 privind cresterea performatei energetice a blocurilor de locuinte care impune ca reabilitarea termica a blocurilor din fonduri europene sa nu mai fie gratuita 100%, ci sa fie platita partial si de locatari cu procente intre 10-30%, in functie de venituri:

- 30% contributia autoritatii publice locale si 10% contributia asociatiei de proprietari, in conditiile in care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din cladire au un venit net lunar pe membru de familie sub 150 euro;

- 20% contributia autoritatii publice locale si 20% contributia asociatiei de proprietari, in conditiile in care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din cladire au un venit net lunar pe membru de familie sub 350 euro;

- 10% contributia autoritatii publice locale si 30% contributia asociatiei de proprietari, in conditiile in care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din cladire au un venit net lunar pe membru de familie sub 500 euro.

Consiliul Local Sector 3 a aprobat la sfarsitul anului 2013 un proiect de hotarare ce prevede ca Primaria poate prelua initial contributia asociatiei de proprietari. Conform documentului, in primii 5 ani de la reabilitarea termica a blocurilor cu bani de la UE, locatarii nu vor plati nimic, in urmatorii 5 ani fiind stabilita o taxa lunara pentru fiecare familie. In fiecare luna bucurestenii vor plati o taxa care se calculeaza tinand cont de valoarea totala a lucrarii care se inmulteste cu 1,66%, regularizarea urmand sa fie facuta la ultima plata.

"Asociatia de proprietari se obliga si garanteaza colectarea si virarea sumelor ce urmeaza a fi achitate de catre aceasta ca taxa de reabilitare termica. Sumele datorate ca taxa de reabilitare termica vor fi achitate cel tarziu pana la data de 30 ale lunii, pentru luna in curs, in contul ce va fi indicat de catre Sectorul 3", se specifica in hotararea de Consiliu local adoptata in 2013.

Pe 3 decembrie 2015, Primaria sectorului 3, condusa de primarul Robert Negoita, a incheiat un acord cadru de 882 milioane lei (inclusiv TVA) pentru reabilitare termica a blocurilor de locuinte incluse in Programul local multianual de crestere a performantei energetice a blocurilor de locuinte din Sectorul 3 al Municipiului Bucuresti. Licitatia deschisa a fost castigata de un consortiu de trei firme: PALEX CONSTRUCTII INSTALATII S.R.L, CONSTRUCTII ERBASU SA si SC GRANT CPC SRL.

Locuri de parcare

Intr-un interviu acordat recent in emisiunea "Interviul Saptamanii", la B1 TV, Robert Negoita spune ca a facut 17.000 de locuri noi de parcare in cei 4 ani de mandat, dar informatia nu poate fi confirmata din surse independente.

Spatii verzi

Din 2012 si pana in prezent, Negoita sustine ca primaria a plantat aproximativ 12.000 de platani de-a lungul marilor artere din Sectorul 3, in zone intens circulate: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Bdul. Unirii, Baba Novac, Campia Libertatii, Trapezului, Nerva Traian si Octavian Goga, potrivit informatiilor facute publice de Primaria sectorului 3. Informatiile nu pot fi verificate din surse independente.

"De asemenea, o parte importanta a acestui proiect a fost amenajarea spatiilor verzi din jurul blocurilor. Pe langa faptul ca a fost si este in continuare o solicitare venita din partea proprietarilor de apartamente, a fost si un prilej de a curata si moderniza toate aceste spatii si de a inlatura vegetatia bolnava. Toate aleile care au fost reamenajate erau cai de acces direct pe pamant sau foarte deteriorate, intens folosite, si care produceau foarte multa mizerie. Activitatea Primariei Sectorului 3 a avut efectul scontat, astfel incat, la finalul anului trecut, s-a reusit cresterea suprafetei de spatiu verde/cap de locuitor pana la valoarea de peste 23 mp, standard care este impus de programele europene de mediu si este monitorizat atat de institutiile de mediu abilitate la nivelul Capitalei, cat si de Consiliul General al Municipiului Bucuresti", potrivit Primariei sector 3.

Normele Europene prevad o suprafata minima de 26 mp pe cap de locuitor. Potrivit Cadastrului verde al Municipiului Bucuresti, Capitala are circa 23 mp de spatiu verde / cap de locuitor, iar sectorul 3 - doar 16,27 mp de spatiu verde/cap de locuitor. Potrivit unui audit al Curtii de Conturi, suprafata de spatiu verde din Bucuresti a scazut considerabil in ultimii ani ajungand de la 23,21 mp pe cap de locuitor la 9,86 mp.

Legat de spatiile verzi, unul dintre cele mai controversate proiecte propuse de Robert Negoita a fost construirea unei sali de spectacole de 1.200 de locuri pe 3000 mp din Parcul Titan. In urma protestelor cetatenilor, edilul a renuntat la acest proiect.

In timpul mandatului lui Robert Negoita, Parcul Titan s-a umplut de terase si chioscuri. Initial terasele aveau si gratare, tot parcul mirosind a mici. Dupa ce locuitorii din zona si alti cetateni si-au exprimat nemultumirea, Negoita a spus ca nu se mai pot face gratare in aer liber, in parc.

Un alt proiect controversat a fost reamenajarea trotuarelor de pe bd. Unirii. Lucrarile au inceput in 2013, iar Consiliul local sector 3 a alocat pentru aceasta lucrare circa 9 milioane de euro. Curtea de Conturi a constat un prejudiciu de peste 6 milioane de lei la Primaria sectorului 3 in anul 2013, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro, deoarece Primaria sectorului 3 a facut investitii pe o artera care nu ii apartine, bd. Unirii fiind in Administrarea Primariei Capitalei. Prejudiciul a crescut in anul 2014. Primaria sectorului 3 sustine a efectuat legal toate lucrarile de pe bd. Unirii si ca a remediat toate neregulile sesizate de Curtea de Conturi in timpul controlului. Primaria Sectorului 3 a cerut in 2015 Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa-i dea bulevardul, insa consilierii nu au fost de acord.

Pe langa scandalul legat de bani, mai multi cetateni din zona au fost nemultumiti ca s-a desfiintat o banda de spatiu verde pentru amenajarea locurilor de parcare si ca in fata magazinului Unirea s-a facut un zid de beton.

In plus, din cauza pavajului lucios, pe perioada iernii, trecatorii alunecau pe bulevardul proaspat reabilitat, astfel ca Primaria a fost nevoita sa puna pe fiecare piatra rosie cate un plasture antiderapant.

Concesionare parcuri

In timpul mandatului lui Robert Negoita, Primaria sectorului 3 a concesionat intretinerea celor patru mari parcuri din sector - Titan, Alexandru Ioan Cuza, Titanii si Gheorghe Petrascu - pe o perioada de 8 ani firmei Cris Garden. Pentru intretinerea spatiilor verzi, plantat panselute, copacei, pus bancute, locuri de joaca, cosuri de gunoi si arteziene, primaria estimeaza sa plateasca peste 200 milioane lei (circa 50 milioane de euro). Pe langa banii primiti de la Primarie, firma primeste dreptul de a exploata aceste parcuri, urmand sa dea institutiei o redeventa anuala minima de circa 30.000 lei (circa 6.500 de euro). Primaria sectorului 3 a atribuit acest contract intr-un mod netransparent. Desi s-a organizat o licitatie, ea nu a fost pusa pe site-ul public de licitatii.

Modernizare parculete dintre blocuri

In 2015, Consiliul local sector 3 a alocat circa 8 milioane de euro pentru modernizarea a 45 parculete si locuri de joaca din sector.

"Miniparcurile amenajate in 2012 in cadrul ansamblurilor de locuinte din sectorul 3 au inceput sa prezinte deteriorari, imaginea globala apare neingrijita, arborii si arbustii plantati sunt intretinuti cu dificultate, iar solurile sunt degradate din cauza lipsei unui sistem de irigatii, aparatele instalate au inceput sa se deterioreze, iar modul de imprejmuire permite vandalizarea parcului pe timpul noptii, fapt sustinut si de iluminatul nocturn insuficent. De aceea este necesara demararea actiunii de modernizare a miniparcurilor si a locurilor de joaca in vederea imbunatatirii aspectului vizual al zonei, pentru imbogatirea sortimentului de plante ornamentale, mentinerea si protejarea obiectivelor naturale pretioase si la armonizarea peisajelor artificiale create cu cele naturale", se arata in expunerea de motive semnata de primarul sectorului 3, Robert Negoita.

La fiecare loc de joaca, Primaria vrea imprejmuirea cu gard bordurat cu inaltimea de 2 m si porti de acces, realizarea de alei noi si refacerea celor vechi, amenajare teren joaca, plantare arbori, gazonare spatii verzi, amplasare sistem irigatii, stalpi de iluminat, banci, cosuri de gunoi, echipamente de joaca, masa de sah. Sumele exacte pentru modernizarea fiecarui parc se vor stabili in urma unor proceduri de achizitii publice, sumele aprobate de consilieri fiind cele maximale.

Bordurile rosii

In timpul mandatului lui Robert Negoita, pe marile bulevarde din sector, spatiile verzi au fost ingradite cu borduri rosii - diafragme. Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a explicat pe pagina de Facebook de ce a pus celebrele borduri (diafragme) rosii, suprainaltate, de-a lungul marilor bulevarde din sector. Edilul spune ca era nevoie de aceasta investitie deoarece bordurile vechi erau degradate, lasand noroiul din zona cu spatiu verde sa se scurga pe sosea. In plus, diafragmele noi, mai inalte, vor impiedica soferii sa parcheze pe spatiile verzi, mai spune Negoita, care nu a precizat insa cati bani se cheltuiesc in acest scop.

""De ce am inlocuit bordurile cu diafragme? De ce sunt asa de inalte? De ce sunt colorate?", sunt intrebarile pe care le primesc despre lucrarile de modernizare din sector. Am pus diafragme in locul bordurilor duble, suprapuse, printre care crestea iarba si erau inestetice. De asemenea, am inlocuit bordurile care delimiteaza scuarurile si care s-au degradat in timp, lasand noroiul din zona cu spatiu verde sa se scurga pe sosea. Si tot cu ajutorul diafragmelor ii vom impiedica pe soferii care parcau pe spatiul verde sa o mai faca de acum inainte. Cu aceste diafragme am delimitat si aleile principale de spatiul verde dintre blocuri. Prin gardurile fara o baza solida de beton si adesea indoite si ruginite, noroiul se scurgea cu usurinta pe alei. Ca sa prevenim toate situatiile descrise mai sus, era nevoie ca diafragmele sa fie inalte. Altfel, ar fi fost ineficiente si, din nou, trecute cu usurinta cu vederea de catre soferi. In plus, aceste diafragme sunt din beton, care e cel mai rezistent material din constructii, asa ca vor avea o durata foarte lunga de viata", a explicat Negoita.

Acesta este de parere ca indiferent de culoarea aleasa, tot ar fi existat critici. "Am avut de ales intre a pune obisnuitele betoane gri si aceste diafragme colorate, care sa aduca mai mult dinamism felului in care arata Sectorul 3. Stiu ca orice culoare as fi ales impreuna cu echipa de arhitecti cu care ma consult, ar fi existat voci care sa o conteste. Dar nu ma deranjeaza, ba chiar ma ajuta sa imi scrieti sau trimiteti fotografii cu lucrari la care executia vi se pare ca lasa de dorit. Astfel, eu pot sa cer verificarea lucrarii si eventual refacerea ei. Acolo unde se va dovedi ca firma nu a inteles corect planul sau a executat gresit lucrarea, va suporta refacerea acesteia din propriul buzunar", a mai spus primarul sectorului 3.

Potrivit site-ului de licitatii publice, Primaria sectorului 3 a incheiat in august 2013 un contract cadru pe 20 de luni pentru lucrari de modernizare, sistematizare pe verzticala, reabilitare si pietruire necesare sistemului rutier din sectorul 3, mai pe scurt reabilitare strazi. Valoarea acestui contract este de circa 21 milioane lei si a fost castigat de:

- ASOCIEREA S.C. DOMARCONS S.R.L. - S.C. KENTEL DESIGN S.R.L.

- ASOCIEREA S.C. DELTA ACM 93 S.R.L. - 360 INGINERIE URBANISM ARHITECTURA

- S.C. EUROVIA CONSTRUCT INTERNATIONAL S.A.

- ASOCIEREA S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. FRISAROM ENGINEERING S.A.

- ASOCIEREA SOCIETATEA SCIT IMPEX SRL - S.C. GHECON CONSTRUCT S.R.L. - S.C. GLOBAL SERVICE PROIECT S.R.L.

- ASOCIEREA S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A. C & D BEST DESIGN CONCEPT S.R.L.

Tot potrivit site-ului de licitatii publice, pe 18.03.2015, Primaria sectorului 3 a incheiat un acord cadru pe 4 ani pentru "Lucrari de alei si trotuare". Acordul-cadru a fost incheiat cu 3 operatori economici: 1.ASOCIEREA S.C. DELTA ACM 93 S.R.L. , S.C. ADAM STONE S.A.- S.C. KENTEL DESIGN S.R.L.- valoare oferta 19.904.708 lei fara TVA 2.ASOCIEREA S.C. VIA STRADE INTERNA?IONAL S.R.L.(lider) , S.C. ROAD CONSTRUCT S.R.L. , S.C. LUCA WAY S.R.L. (avand ca tert sustinator tehnic si profesional si financiar al asocierii , S.C. EUROVIA CONSTRUCT INTERNATIONAL S.A.)- valoare oferta 24.844.168 lei fara TVA 3.ASOCIEREA S.C. ALPENSIDE S.R.L.(lider) , S.C. ASTMERA CONSTRUCT S.R.L. , S.C. STRACO GRUP S.R.L. , S.C. FRISAROM ENGINEERING S.A. - valoare oferta 26.688.712 lei fara TVA.

In august 2015, Consiliul Local sector 3 a alocat circa 20 de milioane de euro pentru modernizarea mai multor spatii verzi din sectorul 3. Lucrarile prevedeau ingradirea spatiilor verzi cu deja celebrele diafragme rosii (n.r. borduri rosii) , sa se puna gazon si sisteme de irigatii, iar acolo unde este cazul sa se amenajeze alei.

Spatiile verzi vizate erau urmatoarele:

- Amenajare spatii verzi zona V, cuprinsa intre Bd-ul Unirii - B-dul Burebista - Calea Dudesti - Sos. Mihai Bravu - Splaiul Unirii - B-dul I. C. Bratianu - circa 5,9 milioane de euro;

- Amenajare spatii verzi zona VI, cuprinsa intre Sos Mihai Bravu - Calea Vitan - B-dul Energeticienilor - Str. Fizicienilor - Splaiul Unirii - circa 760.000 euro;

- Amenajare spatii verzi zona IX, cuprinsa intre Str. Fizicienilor - B-dul Camil Ressu - B-dul Theodor Pallady - Splaiul Unirii - circa 6,2 milioane de euro;

- Amenajare spatii verzi zona XI, cuprinsa intre B-dul 1 Decembrie 1918 - Drumul Gura Crivatului- Drumul Gura Racului - Drumul intre Tarlale - Sos. Garii Catelu - Sos Dudesti-Pantelimon - B-dul Basarabia - circa 7 milioane de euro.

Modernizare scoli

Potrivit informatiilor facute publice de Primaria sectorului 3, 30 de scoli au fost reabilitate si modernizate in cursul anului 2015. La finalul anului 2014, Primaria sectorului 3 a incheiat un acord cadru pe 4 ani pentru "Executia lucrarilor de reparatii curente si reparatii capitale la unitatile scolare si la toate cladirile aflate in administrarea Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti".

Contractul s-a incheiat cu trei operatori economici, respectiv: S.C ENERGO DROBETA SA- oferta clasata pe locul I cu o valoare de 145.304.885,55 lei fara TVA Asocierea SC UNICON SA ￯SC MARCA TELECOM SRL ￯ SC ASIX DESIGN SRL oferta clasata pe locul II cu o valoare de 145.722.000,00 lei fara TVA; Asocierea SC ALEXANDER HIDRO PROJECTS SRL - SC EUROCORS CONSTRUCTII AG SRL oferta clasata pe locul III cu o valoare de 157.665.994,79 lei fara TVA, potrivit informatiilor de pe site-ul de licitatii publice.

In plus, primaria sustine ca in toate scolile din Sectorul 3 a fost implementat catalogul electronic.

Datoriile lui Robert Negoita la ANAF

documente

Declaratie avere Robert Sorin Negoita 2015

(21 Mar 2016) PDF, 2MB

Potrivit declaratiei de avere depusa in 2015, Robert Negoita avea datorii la ANAF de 52 milioane de euro. ANAF a vandut la finalul lunii octombrie 2015 sute de proprietati ale primarului sectorului 3, Robert Negoita, in contul unei datorii de 28 de milioane de euro.

Potrivit declaratiei de avere, pesedistul Robert Negoita nu a platit nici taxele si impozitele datorate mai multor primarii unde are case sau apartamente construite de firma sa, sumele ajungand in jurul sumei de 400.000 de euro.

Investitii controversate:

- Consiliul local sector 3 a alocat 1,4 milioane de euro pentru amenajarea unui spatiu public ce cuprinde o fantana arteziana si un amfiteatru in fata cinematografului Gloria, aflat la intersectia bd. Baba Novac cu C-tin Brancusi.

- Consiliul local sector 3 a alocat 136.000 de euro pentru amenajarea unui foisor cu o suprafata de 80 mp in Parcul Titan.

- Consiliul local sector 3 a alocat 137.000 de euro pentru construirea unui turn de 32,5 metri la intrarea in Bucuresti de pe Autostrada Soarelui.

- Consiliul local sector 3 a alocat 136.000 de euro pentru amenajarea unui ￯pod al indragostitilor￯ in Parcul Titan.

Referendum demitere Negoita

Mai multi cetateni din sectorul 3 au cerut in 2014 si 2015 demiterea primarului sectorului, Robert Negoita, prin referendum, si au creat pe Facebook un eveniment pentru strangerea de semnaturi. Pentru organizarea referendumului este nevoie de cel putin 25% dintre semnaturile locuitorilor cu drept de vot. Cetatenii se declarau revoltati de incalcarea promisiunilor electorale, dar si de proiectele controversate ale primarului. In cele din urma, initiatorii nu au reusit sa stranga semnaturile necesare, iar proiectul a fost abandonat.

Motivele pentru care cetatenii cer demiterea primarului Robert Negoita sunt urmatoarele, potrivit anuntului postat pe Facebook:

1. Primarul Robert Negoita are datorii neplatite la ANAF in valoare de aproximativ 45 milioane Euro.

2. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta taxei pentru salubrizare. In campania electorala RN a promis taxa 0 pentru salubritate, dar imediat ce si-a inceput mandatul a crescut aceasta taxa cu 60%

3. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta reabilitarii termice a blocurilor din sector. In campania electorala RN a promis reabilitare gratuita pe toata perioda mandatului, dar in prezent cetatenii sunt nevoiti sa plateasca pentru realibiltarea termica a blocurilor, care se face cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Investitii: peste 60 milioane Euro, bani ce vor trebui platiti de cetateni. De asemenea cetatenii trebuie sa plateasca si cele 8 milioane Euro doar consultanta in procesul reabilitarii termice din sectorul 3, o suma catastrofal de mare comparativ cu sumele practicate in domeniu.

4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegala catre anumite firme privilegiate a peste 8,5 milioane de euro in 2012, potrivit raportului Curtii de Conturi. Inspectorii spun ca banii au fost dati unor firme private, prin modificarea unor contracte. Banii platiti ilegal de Primaria Sectorului 3 reprezinta 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei.

5. Distrugerea spatiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, gradinilor din jurul celor peste 2000 de blocuri. Distrugerea a peste 5 hectare spatiu verde.

6. Betonarea a peste 8000 de arbori si condamnarea acestora la moarte sigura prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau betonarea radacinilor.

7. Comasarea scolilor si generarea unui proces amplu de inghesuire a elevilor si folosirea infrastructurii scolare pentru interesele de partid- vezi exemplul Salii de Sport Elie Radu, redenumita Apollo.

8. Realizarea unor lucrari ilegale pe Bulevardul Unirii in valoare de 15 milioane Euro.

9. Schimbarea inutila a peste 5000 de banci de pe arterele sectorului cu noi banci modulare, mult supradimensionate fata de nevoile reale.

10. Concesionarea parcurilor din sector si alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden pentru suma modica de 6.500 Euro/an

11. Plata a 1,7 milioane de Euro pentru fantana din fata Cinematografului Gloria, o investitie inutila cat timp la 30 de metri se afla Parcul Alexandru Ioan Cuza.

12. Plata a peste 3 milioane de Euro pentru bordurile rosii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Th Pallady.

13. Ghetoizarea sectorului prin ingradirea locurilor de joaca cu garduri de 2 metri.

14. Lipsa de transparenta decizionale fata de cetatenii, intrucat nici un proiect aprobat de primarie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii.

15. Promovarea unor personaje supuse strict politic in functii de conducere in Primaria Sector 3, enumerand pe Constantin Mitache (administrator proiecte europene si vicepresedinte PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), George Manciu (director utilitati publice, mebru PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), Pencea Florentina`(secretare Consiliu Local, prefect al Judetului Ilfov care a avizat dosarul de constructie a blocurilor lui Robert Negoita care au luat foc).

16. Ignorarea sesizarilor cetatenilor, la care nu se raspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice.

17. Desfasurarea de lucrari fara autorizatie de mediu in parcul Titanii, incalcandu-se legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor.