Municipiul Piatra Neamt este inca de miercuri seara fara apa potabila dupa o avarie majora la magistrala principala de aductiune. Dupa ce au fost avansate mai multe termene privind remedierea defectiunii, directorul companiei ApaServ, Ionut Catalin Dughir, a declarat, vineri, pentru Agerpres, ca serviciul de alimentare cu apa va fi reluat cel mai probabil in jurul pranzului.

"Am intampinat mai multe probleme la aceasta lucrare iar piesa comandata, o vana, a avut nevoie de mai multe ajustari. In aceasta dimineata (vineri - n.r.) a fost nevoie sa comandam, la societatea privata la care am facut acea vana, o noua lucrare si speram ca in jurul pranzului sa fie finalizat montajul", a declarat Ionut Catalin Dughir.

Datorita avariei de la magistrala, Spitalul Judetean, scolile si gradinitele, institutiile publice si locuitorii municipiului Piatra Neamt nu au apa la robinete inca de miercuri seara. Mai mult, in urma cu o luna de zile s-a constatat ca toate sursele de captare a apei de suprafata din lacurile Batca Doamnei, Vaduri si Pangarati, dar si raul Bistrita sunt infestate cu bacteria clostridium perfringens. Din acest motiv, captarea apei se face doar din sursele de adancime.