Cum s-ar putea duce 16 milioane de euro din bani publici in judetul lui Dragnea pentru doua stadioane pe care joaca Astra Plosca, Atletic Orbeasca, Metalul Peretu si FCM Alexandria

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 4 martie 2016, 17:43 Actualitate | Administratie Locala


Clasamentul Ligii a 4-a, cu FCM Alexandria lider
Foto: frf.ro
Judetul Teleorman, de unde e originar Liviu Dragnea, va avea doua stadioane modernizate din bani publici la Alexandria si Turnu Magurele, desi echipele locale joaca in Liga a 4-a si a 3-a. Costurile? Circa 12 milioane de euro pentru Alexandria si peste 4,2 milioane de euro pentru Turnu Magurele, ambele din bugetul de stat. De ce are nevoie FCM Alexandria, o echipa fara traditie in fotbal, sa joace pe un stadion nou cu Astra Plosca, Atletic Orbeasca, Metalul Peretu si Avintul Bragadiru? "Dupa serviciu, omul trebuie sa isi poata reface capacitatea de munca", explica administratorul orasului cu 46.000 de locuitori. Banii vor fi furnizati de Compania Nationala de Investitii, companie in subordinea Ministerului Dezvoltarii, condus de Vasile Dincu. Spre comparatie, alte orase cu echipe de traditie in fotbal au stadioane noi construite cu sume similare, dar cu facilitati mult mai avansate.


"Obiectivul la care faceti referire, in momentul de fata se afla in procedura de aprobare a indicatorilor tehnico-economici urmand ca dupa aprobarea acestora sa fie demarata procedura de achizitie publica, in corelare cu alocatiile bugetare pentru Programul National de Constructii de Interes Public sau Social. Obiectivul este inclus in subprogramul Complexuri sportive din cadrul Programului National de Constructii de Interes Public sau Social si vizeaza realizarea unui complex sportiv prin reabilitarea, extinderea si modernizarea stadionului deja existent. Astfel, complexul va beneficia de teren fotbal inierbat, pista de atletism 400 m, inclusiv zona de sprint si bypass pentru obstacole, pista saritura in lungime, teren sarituri in inaltime si va permite utilizarea stadionului pentru antrenamente, meciuri amicale, meciuri din cadrul Ligii 1 de fotbal a Romaniei si din cadrul cupelor europene - faze incipiente dar si pentru antrenamente, competitii locale sau de nivel national de atletism. Totodata complexul va beneficia si de spatii de cazare sportiva cu un total de 36 de camere, respectiv 72 de locuri. Complexul va avea o capacitate totala de 5.496 locuri (2.539 de locuri in tribuna 1 si 2.924 de locuri in tribuna a 2-a)", se arata intr-un raspuns trimis de Compania Nationala de Investitii la solicitarea HotNews.ro


Investitia se ridica la aproximativ 12.680.000 de euro cu TVA si alte taxe incluse, cu o durata estimata de realizare de 18 luni, insa atat valoarea cat si durata exacta de realizare a investitiei vor putea fi cunoscute dupa demararea si finalizarea procedurii de achizitie publica, potrivit informatiilor furnizate de CNI.


In ceea ce priveste oportunitatea investitiei, reprezentantii CNI sustin ca obiectivul este inclus in subprogramul "Complexuri sportive" din cadrul Programului National de Constructii de Interes Public sau Social, program care face parte din strategia de dezvoltare regionala implementata la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, autoritate sub care functioneaza CNI S.A.

"La momentul demararii procedurii de promovare a indicatorilor, s-a avut in vedere faptul ca Stadionul Municipal din Alexandria este singurul amplasament sportiv de anvergura din cadrul localitatii, reprezentand totodata si principala optiune pentru practicarea atletismului (de performanta sau amator). In acelasi timp Stadionul Municipal gazduieste echipa locala de fotbal - FCM Alexandria, fara a exista posibilitati de relocare a echipei. Astfel, investitia propusa se justifica ca fiind necesara si oportuna pentru relansarea sportului de masa si de performanta atat la nivel local cat si la nivel regional. Realizarea acestei investitii va contribui la dezvoltarea fotbalului de performanta din zona prin oferirea infrastructurii necesare organizarii de meciuri de fotbal la nivel national si international pentru echipele nationale de fotbal feminin si echipele nationale de juniori ale Romaniei, precum si a meciurilor de fotbal intre cluburile profesioniste atat in Campionatul National (Liga I) cat si in fazele preliminare ale competitiilor de club UEFA. De asemenea, se va realiza o infrastructura sportiva adecvata atat pentru antrenamente cat si pentru organizarea de competitii pe plan local, regional si national pentru atletism", se arata in raspunsul trimis de CNI.


Primaria vrea sa pastreze tinerii in Alexandria cu ajutorul stadionului. Plus "consolidarea constiintei civice in sanul comunitatii"

Referitor la utilitatea  publica  a  investitiei, Primaria Alexandria se arata ca stadionul va face orasul mai atractiv pentru tineri, care nu vor mai parasi orasul, si va general locuri de munca. Potrivit studiului de impact asupra mediului, aferent studiului de fezabilitate, modernizarea stadionului va ajuta la consolidarea constiintei civice in sanul comunitatii.

"Recensamantul  din  2011  arata,  raportat  la  cel  efectuat  in  2002,  o scadere  cu  5%  a  populatiei  si  deci o  directie de  depopulare  care  va  continua   pe  fondul migratiei tinerilor si a imbatranirii populatiei. Tendinta este uniforma pe intreg teritoriul Romaniei, cu precadere in regiunile extra-carpatice, in cazul Municipiului Alexandria situatia fiind insa cu atat mai alarmanta cu cat este vorba de o capitala administrativa de judet, care cel putin la nivel teritorial ar trebui sa isi pastreze un fond social constant prin migratia intra- judeteana si prin pachetul relativ stabil de locuri de munca asigurate in aparatele administrative de stat.

Masurile  ce  pot  fi implementate  de  catre  autoritatile  locale  in  scopul  stoparii  eroziunii demografice  nu  vor  fi  niciodata  prea  vremelnice  singura  intrebare  fiind  cand  anume  aceste  masuri vor fi implementate prea tarziu pentru a mai avea efecte. Investitia in infrastructura sportiva pentru discipline cu grad redus de auto-sustenabilitate este una  dintre  masurile  uzuale  practicate  la  nivel  european,  alaturi  de  investitiile  in  infrastrcutura culturala. Efectele pricipale ale acestui tip de investitii sunt pe termen lung si constau in principal in sporirea nivelului de viata si consolidarea constiintei civice in sanul comunitatii. Nu sunt de neglijat nici locurile de munca create si beneficiile economice - atat pe perioada desfasurarii investitiei cat si ulterior, pe parcursul exploatarii amplasamentelor", se arata in document.


Statistici despre echipa de fotbal si despre orasul Alexandria

FCM Alexandria joaca in Liga a 4-a si se afla pe locul 1. Se lupta pentru promovare cu Unirea Brinceni, Viata Noua Olteni, Astra Plosca, Atletic Orbeasca, Metalul Peretu si Avintul Bragadiru. Si in sezoanele trecute a jucat tot in a patra divizie.

Populatia orasului Alexandria (recensamant 2011, cel mai recent): 45.434 persoane, in scadere cu 5.000 fata de Recensamant 2002 (50.591 persoane) si 13.000 persoane fata de Recensamant 1992: (58.478 persoane). Bugetul pe anul 2016 este de circa 90,4 milioane lei.

Ce investitii face statul roman in Teleorman

In Alexandria s-ar putea construi un nou stadion municipal, cu pista de atletism si peste 6.000 de locuri, spatii de cazare sportivi, parcare VIP de 100 locuri si platforma pentru carele de transmisii TV,  investitie estimata in total la circa 12 milioane de euro, potrivit informatiilor furnizate de primaria orasului la solicitarea HotNews.ro. Investitia ar urma sa fie facuta prin Compania Nationala de Investitii, autoritatea locala urmand sa contribuie cu circa 4 milioane lei pentru racordurile la utilitati.

Alexandria are circa 45.000 de locuitori, iar echipa de fotbal - FCM Alexandria - joaca in liga a patra. Actualul stadion, construit in urma cu 40 de ani si care poate adaposti circa 500 de spectatori, va fi demolat pentru a face loc noii arene.

Compania Nationala de Investitii va face inca un stadion in judetul Teleorman - in Turnu Magurele, valoarea acestuia fiind de circa 16 milioane lei plus TVA (circa 4,2 milioane de euro) pentru circa 1.500 de locuri. Turnu Magurele are, de la inceputul sezonului 2015-2016, o echipa de fotbal in liga a treia.

"Stadionul se va face intr-un proiect cu Compania Nationala de Investitii. Proiectul este la inceput. Pana acum s-au realizat studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Urmeaza ca proiectul sa fie aprobat intr-o comisie interministeriala, iar daca va primi aprobarea se va face licitatia si abia apoi vor incepe lucrarile. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea estimata a proiectului este de 12 milioane de euro, iar capacitatea undeva peste 6.000 locuri. Acesti parametri vor fi stabiliti exact in comisia interministeriala, iar in urma licitatiei cu siguranta valoarea va scadea. Ca si dotari, stadionul va avea doua tribune acoperite, gazon natural inierbat, pista de atletism cu groapa pentru sarituri lungime, triplu salt, sarituri inaltime si aruncarea ciocanului. In plus vom avea si 40 de spatii de cazare pentru sportivi", a explicat pentru HotNews.ro Stefan Tabacitu, administratorul orasului, Primaria Alexandria.

Oficialul spune ca orasul are nevoie de un nou stadion deoarece cel vechi are doua tribune mici, din metal, si una din beton, subrezita, constructia fiind realizata in urma cu 40 de ani. Capacitatea stadionului vechi este de circa 500 de persoane.

"Investitia se justifica. Marea majoritate a celor care aud de acest proiect se gandesc numai la fotbal. Stadionul va avea si pista de atletism. In plus, echipa de fotbal este in reorganizare de doi ani si mizam pe copii de la Clubul Sportiv Scolar unde avem patru antrenori, fiecare cu cate patru grupe, deci avem 16 grupe de copii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani. Acest club este o adevarata pepiniera. Dintre copii crescuti de noi avem 12 jucatori in Divizia A si peste 30 in Divizia B. Au plecat fiindca noi nu am fost in stare sa avem un teren adecvat. In plus, pe langa siguranta cetatenilor, drumuri, spitale, ce spuneti d-voastra, trebuie sa investim si in agrement. Dupa serviciu, omul trebuie sa isi poata reface capacitatea de munca. Acum incepe reamenajarea fostului Cinematograf Patria. Ne ingrijim si de drumuri, anul acesta va incepe consolidarea podului de peste raul Vedea", a mai explicat Tabacitu.

Intrebat daca Primaria are bani sa intretina acest stadion, dupa ce se vor termina lucrarile, acesta spune ca nu are un calcul in acest sens. "Avem resurse sa il intretinem. Si acum intretinem stadionul. Avem o structura in cadrul Primariei. Vom avea si sponsorizari. Acum avem cativa sponsori. Nu sunt asa de multi, fiindca echipa este in liga a patra, dar avem promisiuni ca dupa ce vom avea noul stadion, lucrurile se vor schimba. La echipa de baschet, care este in liga I, 60% dintre cheltuieli sunt asigurate din sponsorizari", a explicat Tabacitu. Orasul Alexandria are in 2016 un buget de 90,4 milioane lei.

Ce pasi au facut deja autoritatile

Consiliul Local Alexandria a transferat in decembrie 2015 stadionul vechi si terenul aferent catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii - Hotararea Consiliului local nr. 372/4 decembrie 2015. Investitia va fi realizata de CNI, administratia locala urmand sa plateasca doar costurile aferente racordarii cladirii la utilitati - 1,4 milioane lei.

Potrivit studiului de impact asupra mediului, aferent studiului de fezabilitate, noul stadion va avea doua tribune,  teren de fotbal inierbat, pista de atletism 400 m outdoor si o capacitate totala spectatori  5,456 locuri, parcare VIP -100 locuri.

"Capacitatea atinsa de aproximativ 5.400 locuri pe scaune depaseste limita minima de 4.500 locuri impusa simultan atat de FRF pentru Liga 1 cat si de UEFA pentru categoria 3.Raportat la populatia Municipiului (aproximativ 45 000 locuritori) capacitatea stadionului depaseste o proportie de 10% din totalul de locuitori ai orasului. Stadionul va asigura conditiile necesare pentru acreditarea UEFA nivel 3 insa trebuie subliniat ca o ulterioara marire a nivelului de acreditare (nivel UEFA 4) nu este posibila pe terenul avut la dispozitie, neexistand spatiul necesar pentru obtinerea unui numar suplimentar de peste 2500 locuri in tribune. Terenul asigura spatiul necesar pentru realizarea unei piste de atletism outdoor de 400 metri cu 6 culoare de alergare si implicit realizarea terenului de fotbal inierbat in spatiul interior al acesteia, la dimensiunile regulamentare", se arata in document.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea mai avantajoasa solutie din punct de vedere economic.

"Stadionul   Municipal   din  Alexandria   este   in   prezent   singurul   amplasament   sportiv   de anvergura  din  cadrul  localitatii.,  reprezantand  principala  optiune  pentru  practicarea  atletismului  (de performanta  sau  amator).  In  acelasi  timp  Stadionul  Municipal  gazduieste  echipa  locala  de  fotbal - FCM Alexandria, fara a exista posibilitati de relocare a echipei. Comparativ  cu  alternativa  identificarii  unui  teren  nou,  pretabil  la  dezvoltarea  unui  nou complex sportiv optiunea restructurarii complexului sportiv actual este varianta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic dat fiind ca sunt excluse costurile cu achizitionarea terenului precum si  costurile  de  dezvoltare  a  infrastructurii  pana  la  amplasamentul  nou  identificat.  La  acestea  se  adauga  costurile,  deloc  de  neglijat,  cu  intretinerea  in  continuare  a  stadionului  Municipal  actual,  in stadiul actual degradat si cu carente in ceea ce priveste securitatea utilizatorilor. Capacitatea de  aproape  5.000  locuri  a  stadionului,  raportata  la  numarul  de  locuitori  ai localitatii (conform ultimului recensamant oficial 2011, cand au fost numarati 45 434 locuitori) este optima  (asigurand  10%  din  totalul  populatiei  orasului).  Din  aceasta  perspectiva  nu  se  considera oportuna  identificarea  unui  amplasament  nou,  pe  care  ar  putea  fi  edificat  un  stadion  cu  capacitate sporit", se arata in document.

Alte stadioane facute de Compania Nationala de Investitii

Compania Nationala de Investitii realizeaza inca trei stadioane in Romania.

Primul este la Craiova, oras cu echipa in prima liga si mare traditie in fotbalul romanesc. Contractul pentru proiectarea si executia a lucrarilor a fost atribuit pe 18.05.2015 Asocierii SC CON-A SRL, SC ACI CLUJ SA, SC NISAL SRL si SC DICO si TIGANAS Birou de proiectare SRL. La licitatie a fost depusa o singura oferta, respectiv castigatorul. Valoarea contractului este de circa 166 milioane lei plus TVA. Stadionul va avea peste 30.000 de locuri: 27.208 pentru public, 3.450 in zona VIP, 240 pentru presa si 62 pentru persoanele cu dizabilitati.  Proiectantul este acelasi ca la Cluj Arena. http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20309718-fotogalerie-olguta-vasilescu-prezentat-varianta-finala-noului-stadion-ion-oblemenco-din-craiova-stadionul-avea-circa-30-000-locuri-costa-50-milioane-euro.htm

Al doilea este stadionul din Targu Jiu, oras cu echipa in prima liga, participanta in cupele europene. Contractul pentru proiectarea si executia a lucrarilor a fost atribuit prin licitatie,  pe 18.05.2015, Asocierii SC ACI CLUJ SA si SC DICO SI TIGANAS - Biroul de Proiectare SRL si SC CON-A SRL. La licitatie a fost depusa o singura oferta, respectiv castigatorul. Valoarea contractului este de circa 76,5 milioane lei plus TVA. Arena va avea circa 12.500 de locuri.

Al treilea este stadionul municipal din Turnu Magurele, judetul Teleorman. Contractul pentru proiectarea si executia a lucrarilor a fost atribuit prin cerere de oferta firmei CONSTRUCTII ERBASU S.A, valoarea contractului fiind de circa 16 milioane lei plus TVA. Procedura de atribuire a fost cerere de oferta. Capacitatea stadionului va fi de peste 1.500 locuri (Sursa).

Comparatie cu investitii recente facute in stadioane (Sursa - Gazeta Sporturilor):

1. Stadionul din Giurgiu, folosit de echipa Astra. Investitie privata (Ioan Niculae), estimata la 15 milioane de euro. Stadionul are 8.500 locuri, tribune acoperite in totalitate, poate gazdui meciuri din Europa League. Populatie: 61.000, echipa in Liga 1, participanta constanta in cupele europene, anul acesta se lupta pentru titlul de campioana

2. Stadionul din Ploiesti. Investitie a primariei, estimata la 17 milioane euro. Stadionul are 15.000 de locuri, tribunele sunt acoperite, poate gazdui meciuri din Europa League. Populatie: 209.000, echipa in Liga 1, cu mare traditie fotbalistica

3. Stadionul din Ovidiu (jud. Constanta), folosit de echipa Viitorul (a lui Gheorghe Hagi). Investitie privata, estimata la 2 milioane de euro (11 milioane euro tot complexul, care cuprinde zece terenuri de antrenament, spatii de cazare, zone de refacere). Stadionul are 4.545 locuri. Viitorul este o echipa de Liga 1, se lupta pentru titlu.
Curiozitati: E singurul stadion unde fumatul e interzis, si tot interzis e si accesul cu seminte.

4. Stadionul Dr. Constantin Radulescu, folosit de echipa CFR Cluj. Investitie privata, estimata la 35 milioane de euro. Stadionul are 23.500 locuri, poate gazdui meciuri din Champions League. Populatie: 324.000, CFR Cluj e in Liga 1, a fost campioana a Romaniei in 2008, 2010, 2012.

5. Stadionul din Chiajna (Ilfov), folosit de Concordia Chiajna. Investitie a primariei, estimata la 12 milioane de euro. Stadionul are 5.100 locuri. Populatie: 14.200 locuitori, echipa in Liga 1.

6. Cluj Arena (Cluj Napoca), folosit de U Cluj, nationala de fotbal, nationala de rugby, competitii de atletism. Investitie a Consiliului Judetean, estimata la 45 milioane euro, poate gazdui meciuri din Champions League. Arena are 30.000 de locuri, populatia Clujului - 324.000.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8061 vizualizari

 • +26 (26 voturi)    
  Banuiesc ca in Teleorman (Vineri, 4 martie 2016, 18:49)

  A_Radu [utilizator]

  S-au rezolvat toate celelalte probleme stringente ale oraselor/satelor ... sosele asfaltate, modernizare canalizare, aductiuni de apa , scoli modernizate, infiintare de parcuri industriale prin care sa fie atrasi investitori intr-un judet totusi foarte sarac unde oamenii de buna credinta din judet sa-si gaseasca de munca ca forma de protectie sociala, suplimentara celei oferite de stat .... Nu este asa , domnule Dancu?
  • +19 (19 voturi)    
   DL. DANCU : STAI SA-L INTREB PE LIVIU. (Vineri, 4 martie 2016, 19:29)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

   Auzi, cica, da !
   • +9 (11 voturi)    
    cand va construi o Librarie ? (Sâmbătă, 5 martie 2016, 11:43)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Bibiolteca ? atunci Alexandria va fi de legenda
    • +8 (8 voturi)    
     O FI CITIT (Sâmbătă, 5 martie 2016, 14:05)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     prin vreun "almanahe" imprumutat de la Vanghelie de Cealalta Biblioteca din Alexandria care s-a distrus complet ca urmare a unui incendiu si omu' nu vrea sa riste pt ca nici nu-l lasa sufletul sa cheltuiasca prea mult pe solutiile de ignifugare ca atunci, de...ma intelegi.
  • +9 (9 voturi)    
   Dar (Sâmbătă, 5 martie 2016, 15:03)

   naica [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

   daca vin inundatiile ,ce te faci frate peline? A! Am inteles ,te adapostesti pe stadion.Adevarata gandire de om gospodar.Sau mai pe scurt :ce-i lipseste chelului?
 • -20 (28 voturi)    
  viață sportivă (Vineri, 4 martie 2016, 19:06)

  Probono [utilizator]

  Stadionul este un bun public. Dacă altceva nu se poate construi, e util și un stadion.

  Dacă vreți să-l înfundați pe Dragnea, aveți destule cauze, între care cea mai gravă este cum a tras sforile pentru privatizarea societății de drumuri și poduri în favoarea interpușilor lui la o valoare subevaluată de sute de ori.

  Nu este corectă formularea "Cum s-ar putea duce 16 milioane de euro din bani publici in judetul lui Dragnea". "Județul lui Dragnea" este tot un județ al României, ca și Clujul unde s-a construit "centura de diamant". În acest județ trăiesc și alte persoane decât Dragnea și acoliții săi. O bună parte din populația Bucureștiului provine din acest județ în timp ce fiecare nouă generație de tineri pleacă din Teleorman să crească PIB-ul altor județe sau țări.

  Modul în care puneți problema este lipsit de fair play.
  • +26 (26 voturi)    
   iarta-ne (Vineri, 4 martie 2016, 19:38)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Probono

   dar cred ca oamenii au obosit sa fie fair play cand sunt furati non stop. Aici nu mai e vorba de un joc ca sa putem vorbi de fair play, asta e furaciune din ban public la greu, este vorba de viata si moarte, de ani de zile. Coruptia inseamna moarte, cand spitalele au lipsuri atat de mari datorita coruptiei asta inseamna moarte. Cand invatamantul este distrus datorita coruptiei asta inseamna moartea generatiei urmatoare. Si acum, hai, explica-ne cum e cu fair play-ul ala. Cred ca lipsiti de fair play sunt cei care invoca tot felul de chichite ca sa acopere furturile, sa schimbe vorba, sa gaseasca subrefugii etc.
  • +21 (21 voturi)    
   teoretic ai dreptate. (Vineri, 4 martie 2016, 19:43)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Probono

   numai ca fii atent si la comparatiile de costuri.
   la tn. magurele cheltuieli estimate de 16 mil pt. 1500 de locuri, comparat cu 17 mil la ploiesti, pt. un stadion de 13000 de locuri...

   sau, la cluj, s'au facut doua stadioane mari, de liga campionilor, care pot gazdui tot atatia spectatori cat si arena nationala, la numai un sfert din costurile cu arena nationala. amandoua stadioanele din cluj sunt functionala, echipa nationala va juca cu spania la cluj.

   deci, cum cheltuieste dragnea banii, care este eficienta.

   dragnea sau udrea ?!
   • +4 (4 voturi)    
    la cluj (Sâmbătă, 5 martie 2016, 0:22)

    uzu [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    la cluj unul dintre stadioane e facut exclusiv pe banii lui Paskany nu pe bani publici.
    • +8 (8 voturi)    
     asa'i (Sâmbătă, 5 martie 2016, 9:40)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui uzu

     io ma refeream la costurile stadioanelor.
     orice investitor, fie privat, fie public, este atent cum cheltuie banul, daca e cinstit.
     daca a costat prea mult, ca nationala din buc. ridica o sprinceana. adica, s'ar putea ca banul sa fi deviat prin conturi oculte. adica, pardon, mai mult ca sigur ca au fost niscai magii, prestidigitatii cu banii. banul public, desigur, este mai expus, mai la indemana...:)
     deci, io ma refeream, strict, la modul cum s'a cheltuit banul pt. realizarea stadioanelor respective.
   • -1 (1 vot)    
    și totuși (Sâmbătă, 5 martie 2016, 20:28)

    Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    Comparația e cel puțin proastească pentru că se compară mere cu pere. Stadionul din Ploiești, de exemplu, are mai multe locuri dar nu are pistă de ateltism, nu are facilități de cazare și nici măcar un loc de parcare. La fel, stadionul lui CFR sau cel al Astrei sunt stadioane exclusiv pentru fotbal. Nu zic că nu sunt bune criticile privind cheltuirea aiuristică a banului public dar, ca să aibă ceva efecte benefice, nu trebuie să fie făcute fără cap. Și jurnaliștii Hotnews mai au multe de învâțat legat de documentarea articolelor.
  • +15 (15 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 4 martie 2016, 20:13)

   [anonim] i-a raspuns lui Probono

   • +8 (8 voturi)    
    pai daca-i educa de pe tineri (Sâmbătă, 5 martie 2016, 12:34)

    kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui

    pe viitor cine va mai vota cu neocomunistii ?
   • +9 (9 voturi)    
    pai, (Sâmbătă, 5 martie 2016, 12:41)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui

    daca dragnea investea cei 16 mil. euro in educatie, cine ar mai fi votat psd, cine l-ar mai fi votat pe el si camarila lui?
    asaaaaa, le da paine si circ, ca pe vremea romanilor.
 • +10 (10 voturi)    
  o hotie voalata... (Vineri, 4 martie 2016, 20:48)

  yellowdog [utilizator]

  cam atat ii duce capul pe oamenii lui dragnea, si asta din banii colectati de la mine...
 • +9 (9 voturi)    
  La naiba (Vineri, 4 martie 2016, 21:14)

  nescu [utilizator]

  Cate spitale se pot dota din banii astia?
  Atunci cand se implica comunicatile locale se intampla minuni cu cateva sute de mii de euro.
  Iata cateva exemple (se pot gasi destule cu un search pe google):

  http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Cluj-Napoca/Stiri/Spital+modernizat+din+donatii

  http://stiri.tvr.ro/renovari-si-dotari-din-donatii--la-spitalul-marie-curie-din-capitala_43315.html

  Daca se apuca statul trebuie sute de milioane altfel nici nu se apuca, ca cica nu's destui bani.
  Rusine!
 • +12 (12 voturi)    
  Meanwhile in Brasov... (Vineri, 4 martie 2016, 21:40)

  tudorborisev [utilizator]

  Un oras cu potential turistic enorm dar si industrial nu se gasesc de 26 de ani bani pentru un aeroport, chiar si unul foarte mic, pierzandu-se astfel o gramada de potentiali dezvoltatori straini si locuri de munca...
  • +6 (6 voturi)    
   gand la gand (Sâmbătă, 5 martie 2016, 13:48)

   MrOpinie [utilizator] i-a raspuns lui tudorborisev

   Exact asa am gandit si eu cand am citit articolul; oamenii astia nu inteleg ca banii trebuie sa genereze alti bani si ca in momentele astea trebuie doar sa creezi infrastructura si educatie... restul va o face privatul singur.
   • +1 (1 vot)    
    Dar (Duminică, 6 martie 2016, 12:24)

    serbanTeodor [utilizator] i-a raspuns lui MrOpinie

    Sa o luam invers si sa ne imaginam ca tu nu ai inteles ca lucrul care il tine pe politician treaz noaptea nu este cum ar putea sa faca sa mearga lucrurile in oras, ci cum sa isi traga cateva milioane de euro cat timp este la mansa. Asa se explica dilema de ce nu e nevoie de infrastructura si educatie.
 • +13 (13 voturi)    
  am o umila sugestie pentru majestatea sa (Vineri, 4 martie 2016, 21:53)

  paranoid_android [utilizator]

  daca se poate ca stadioanele astea sa fie construite in panta

  Multumesc
 • +9 (9 voturi)    
  Societate de eunuci (Vineri, 4 martie 2016, 22:26)

  termopan [utilizator]

  Imi vine sa vomit de entuziasm...

  Furati-ne ma cu totul, eventual luati-ne si organele ca nu se opune nimeni vad.
 • +15 (15 voturi)    
  FALS (Sâmbătă, 5 martie 2016, 0:20)

  uzu [utilizator]

  "Banii vor fi furnizati de Compania Nationala de Investitii, companie in subordinea Ministerului Dezvoltarii"

  nu mah ! banii ii dati voi, prostii care votati tembeli care-si bat joc de taxele voastre.
  banii vor fi furnizati de toti romanii car muncesc sau fa business in tara aia in care spitale infecte trimit copii la morga, in care adolescentii ard de vii in cluburi, in care televiziuni facute din bani furati (tot de la voi) cu programe specifice pentru retardati functioneaza in cladirile statului pe gratis.

  bani sunt din buzunarul tau si al tau si al tau, asta care citesti aci si esti suparat sau nu.

  din al meu nu, c-am fost mai inspirat.
 • +9 (9 voturi)    
  O puscarie moderna pt. tov. Dragnea Liviu ? (Sâmbătă, 5 martie 2016, 9:18)

  Plagarus [utilizator]

  "RO se află în grupul restrâns al celor 6 state europene care nu au nicio finanțare aprobată sau semnată de Fondul European de Investiții Strategice.!!!!!!!!!!!
  " Proiecte " de reabilitarea de teatre, biblioteci şi muzee la parcuri fotovoltaice şi reechiparea termocentralelor, nu au o relevanță europeană, fiind mai de grabă de interes local.(sursa cursdeguvernare.ro)
 • +4 (6 voturi)    
  nu e nevoie de investitii in TR... (Sâmbătă, 5 martie 2016, 10:59)

  demaGOGU [utilizator]

  ...avem nevoie de sclavi in buCUResti.
  • 0 (0 voturi)    
   in mod evidenti te recunoshti (Duminică, 6 martie 2016, 13:33)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   in postura de sclav P$D
 • +9 (9 voturi)    
  Constructii de interes public si social (Sâmbătă, 5 martie 2016, 11:52)

  GeorgetaNicolae [anonim]

  Oare cum arata spitalele,scolile in localitatile respective?Niste centre pentru ingrijirea batranilor,nu erau necesare?Chiar era necesar sa se construiasca stadioane de mil de euro pt niste echipe de liga 4?Niste investitii pt crearea de locuri de munca nu erau oportune?Cata mizerie si totusi oamenii aleg aceleasi figuri de corupti dovediti la fiecare ciclu electoral.
 • +5 (5 voturi)    
  parca-s bacuri (Sâmbătă, 5 martie 2016, 16:11)

  verdi [utilizator]

  Astra Plosca
  Atletic Orbeasca
  ce mai urmeaza
  Avantul Prabusirea ?

  Serios credeam ca sunt bancuri
 • 0 (2 voturi)    
  Cand cetatenii vor porunci anaf (Sâmbătă, 5 martie 2016, 18:07)

  soundtrack [utilizator]

  sa le arate cat a platit liviu shosetzel pentru domeniul si castelele, hotelurile si terenurile detinute , impozitele si taxele percepute, nu doar pe cele ale lui videanu, vedeta involuntara si absoluta a a3, poate ca mai avem o sansa la eternitate.
 • -3 (3 voturi)    
  Nu mey... (Sâmbătă, 5 martie 2016, 23:16)

  Grexit [utilizator]

  Dragnea sau oricare altu' nu au voie sa faca investitii. Nici in Muntenia si nici in Moldova. Toate investitiile sa se faca peste munti. La Cluj, eventual. Prin sud sa se demoleze totul.Ca si Combinatul ala de apa grea. Urmeaza centrala de la Cernavoda. Saracimea nu are nevoie de atom, asa cum si Romania nu are voie sa se dezvolte altfel decat inegal.
  • +1 (1 vot)    
   ? (Duminică, 6 martie 2016, 6:11)

   uzu [utilizator] i-a raspuns lui Grexit

   zici tu ca stadioanele alea sunt investitii ?
   in cati ani crezi ca scoti 5 milioane de euro investiti intr-un stadion de 1500 de locuri ?
   ok. lasa. nu te rani, nu trebuie sa raspunzi.
 • 0 (2 voturi)    
  Imbatranirea populatiei (Duminică, 6 martie 2016, 11:33)

  Vlad-I [utilizator]

  Populatia din teleorman este foarte imbatranita datorita emigratiei spre bucuresti pt. care este la 50 km si in afara tarii. Ceva trebuie sa se faca ca sa stopeze fenomenul.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by