Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a solicitat luni conducerii Administratiei Strazilor, institutie in subordinea municipalitatii, sa monteze limitatoare de viteza si parapeti de beton pe malurile Dambovitei, pe portiunea drum cuprinsa intre Pod Vitan si limita administrativa a Municipiului Bucuresti. Decizia vine dupa ce saptamana trecuta au avut loc doua accidente in urma carora doi oameni si-au pierdut viata dupa ce au cazut cu masina in Dambovita. In zona respectiva bucati din gardul de pe malul apei lipsesc, potrivit lui Razvan Sava.

Pod Nicolae Grigorescu 1Foto: Hotnews

"In acest sens, s-a solicitat astazi Comisiei Tehnice de Circulatie, avizarea montarii unor limitatoare de viteza (din 800 m in 800 m) si a semnalizarii rutiere de atentionare pe portiunea de drum cuprinsa intre Pod Vitan si limita administrativa a Municipiului Bucuresti, sens Glina. Pe celalalt sens de circulatie dinspre Glina spre Pod Vitan se vor monta acelasi tip de limitatoare si indicatoare rutiere de limitare a vitezei, la care se adauga, in curba, panouri "Curba deosebit de periculoasa". De asemenea, Administratia Strazilor va amplasa in aceeasi zona si parapeti de protectie din beton", se arata intr-un comunicat al municipalitatii.

Aplicarea acestor masuri costa 3,7 milioane lei, iar parapetii de beton vor fi montati, in regim de urgenta, pe o portiune de 6.800 m liniari, pe sensul de mers spre podul Vitan si 1.600 m liniari pe sensul de mers spre centura Capitalei.

Sute de soferi, majoritatea locuitori din zona, au iesit duminica dupa-amiaza cu masinile pe Splaiul Dambovitei pentru a trage un semnal de alarma pentru autoritati. Oamenii au cerut ca drumul sa fie mai bine semnalizat, asfaltul reparat, iar in zonele cu pericol de derapaj sa fie montati parapeti de beton.

Vineri si sambata au avut loc doua accidente in urma carora doi oameni si-au pierdut viata dupa ce au cazut cu masina in Dambovita.

Vineri, o tanara in varsta de 26 de ani si-a pierdut viata dupa ce a cazut cu masina in Dambovita, in zona targului Vitan. Sambata, un barbat a murit si alte doua persoana (un copil de 8 ani si mama acestuia) au fost grav ranite dupa ce masina in care se aflau a cazut in raul Dambovita, in zona Dudesti-Vitan.

Intrebat de ce acesti parapeti de beton nu au fost montati pana acum, Razvan Sava a declarat ca de intretinerea gardului de pe malul Dambovitei trebuie sa se ocupe Administratia Strazilor si Apele Romane, iar gardurile au fost montate de Administratia Strazilor, dar au fost furate.

"Sunt de doua luni in functia aceasta. Gardul acela care a fost montat s-a furat. Administratia Strazilor trebuia sa il puna inapoi pe portiunea pana la limita cu judetul Ilfov", a explicat Sava.