Primaria Sectorului 3 se muta incepand de luni in noul sediu din Calea Dudesti nr. 191, potrivit unui comunicat emis de institutie. Pana la data de 15 februarie Serviciul de Relatii cu Publicul si Casieria isi vor desfasura activitatea, in paralel, atat in sediul din strada Parfumului nr. 2-4, cat si in cel din Calea Dudesti nr. 191.

Scoala 80 - decembrie 2015Foto: skyscrapercity.com

In noul sediu vor functiona si serviciile care isi desfasurau activitatea in cladirea din str. Vasile Lucaciu nr. 34, respectiv Serviciul Cadastru si Fond Funciar, Compartimentul Registru Agricol, Serviciul Relatii Consiliul Local, Serviciul Autoritate Tutelara si Serviciul Asistenta Tehnica si Legislativa.

Cladirea in care se muta Primaria sectorului 3 a apartinut Scolii 80, una dintre cele mai vechi scoli din Bucuresti. Imobilul a fost construit in anul 1867, fiind monument istoric. In 2002 scoala a fost mutata intr-o cladire noua, iar cea veche a ramas in paragina.

Lucrarile de modernizare si consolidare au costat circa 21,4 milioane lei fiind executate de asocierea S.C. EUROCONEX S.R.L. - S.C. FRISAROM ENGINEERING S.A. Contractul a fost incheiat de Primaria sectorului 3 pe 15 aprilie 2014.

Proiectul a stranit numeroase controverse deoarece Primaria sector 3 a declasat cladirea, monument istoric, pentru a face lucrarile. Societatea civila si mai multi cetateni au acuzat institutia ca a mutilat monumentul. Mai mult, in martie 2015, Curtea de Apel Bucuresti a anulat Ordinul Ministrului Culturii nr. 2576/12.11.2013 prin care s-a declasat monumentul istoric. Hotararea a fost pronuntata la cererea Asociatiei Salvati Bucurestiul.