Scandalul National Arena continua. Primaria sectorului 2 a emis pentru stadion doua autorizatii de construire cu acelasi numar si aceeasi data, dar cu continut diferit, scrie primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, pe Facebook. In prima autorizatiei, stadionul avea acoperis pe 20.000 de locuri, iar in a doua pe toate, ceea ce a crescut substantial costurile arenei. Primarul interimar al Capitalei a dat publicitatii aceste informatii la cateva ore dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a dezvaluit aceste informatii, confirmand investigatia publicata de tolo.ro.

National ArenaFoto: AGERPRES

"De doua saptamani incerc sa gasim o solutie pentru a redeschide Arena Nationala fotbalului si evenimentelor culturale. In fiecare zi constat ca ne indepartam de obiectiv, adica de identificarea unei solutii pentru redeschiderea Arenei Nationale si descopar nereguli, tot felul de documente care se bat cap in cap. Am spus public faptul ca la inceput, stadionul nu era prevazut cu un acoperis pe toata suprafata sa. Din aceasta cauza am ajuns si in blocajul privind autorizarea de catre ISU-eliberarea autorizatiei de securitate la incendiu. Confirm ancheta domnului Tolontan: am gasit in dosarele primariei Capitalei doua autorizatii emise de Primaria sector 2, cu acelasi numar si aceeasi data, dar cu continut diferit. Primaria Capitalei va continua demersurile pentru autorizarea stadionului", a scris primarul Razvan Sava pe pagina de Facebook.

Edilul spune ca Primaria Capitalei nu poate emite autorizatia de securitate la incendiu, dar face toate eforturile pentru deschiderea stadionului.

"Am luat legatura si cu IGSU si Ministerul Dezvoltarii pentru a vedea cum se poate rezolva aceasta situatie. Agrementarea membranei din care este realizat acoperisul se face prin normativ-daca este cazul-de catre MDRAP. Acest lucru nu este de competenta PMB. Intr-adevar, daca stadionul se construia cu respectarea tuturor legilor in vigoare, azi nu ajungeam in aceasta situatie. Bucurestenii pot vedea acum ce a insemnat fosta administratie Oprescu. Gunoiul a fost ascuns sub pres ani de zile, cetatenii au fost pacaliti si foarte multi bani au fost cheltuiti iresponsabil", a mai scris Sava pe Facebook.

Intr-un articol publicat miercuri dimineata, jurnalistul Catalin Tolontan a dezvaluit ca Primaria sectorului 2 a emis pentru National Arena doua autorizatii de construire cu acelasi numar si aceeasi data, dar cu continut diferit.

"Dupa ce Gazeta a publicat autorizatia pentru National Arena, Primaria Bucuresti a descoperit ca in arhivele ei exista doua autorizatii cu continut diferit, dar numerotate la fel! * Cind am verificat incrucisat pe legea informatiilor publice, Primaria Sectorului 2 ne-a dat doar una dintre autorizatii * Ieri le-am prezentat-o pe cea de-a doua si, brusc, au scos-o, spunind ca "Nu stiam de ea, acum am gasit-o" * Pina la urma primaria lui Ontanu a recunoscut ca a eliberat doua autorizatii, dintre care pe una a antedatat-o! * Primaria Sectorului 2 pretinde ca a doua autorizatie, care a ridicat pretul stadionului, "rectifica erori materiale" si ca "am modificat-o dupa

aceea, dar nu i-am mai schimbat data si numarul de inregistrare"", scrie tolo.ro.