Pe terenul fostei baze sportive Ciresarii, Primaria Capitalei ar putea amenaja o noua baza sportiva. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a solicitat marti Guvernului transmiterea terenului in administrarea Primariei Capitalei, astfel incat municipalitatea sa poata realiza proiectul. Acum baza sportiva Ciresarii se afla in administrarea Ministerului Educatiei.

"Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, institutie publica aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti a solicitat initierea unui proiect de hotarare privind solicitarea catre Guvernul Romaniei de a emite o hotarare pentru transmiterea din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice in domeniul public al Municipiului Bucuresti a Clubului Copiilor Sector 1 - Baza Sportiva Ciresarii. Din solicitarea Clubului Sportiv Municipal reiese ca lipsa unei baze sportive reprezinta o mare problema a acestei institutii iar posibilitatea de a construi o baza sportiva pe locatia actuala a Bazei Sportive Ciresarii reprezinta o oportunitate de rezolvare a acesteia", se arata in expunerea de motive a proiectului.

CSM Bucuresti nu are in proprietate sau in administrare baze sportive sau un alt tip de facilitate (teren sport, sala, etc.)

"Atat activitatea sportivilor din cadrul - Centrului de Copii si Juniori CSM Bucuresti" initiat in octombrie 2013, cat si activitatea grupelor echipelor de performanta de la cele 7 ramuri de sport, au de suferit din aceasta cauza. Va rugam in acest sens sa efectuati demersuri pentru preluarea si modernizarea sau chiar construirea unor baze sportive pe raza municipiului Bucuresti care sa fie data in administrare clubului nostru. Totodata, mentionam faptul ca, lipsa bazelor sportive determina ca o mare parte din buget fie alocat inchirierii de facilitati sportive pentru activitatea de pregatire si participare la competitii. Posibilitatea de a construi o baza sportiva pe locatia actuala a Bazei Sportive Ciresarii, reprezinta o oportunitate de a rezolva marea problema a Clubului Sportiv Municipal Bucuresti. Totodata va informam ca in conformitate cu Legea 69/2000, nu poate fi schimbata destinatia terenului respectiv, decat cu conditia de a construi o alta baza sportiva pe teritoriul municipiului Bucuresti. In consecinta, este recomandat, ca aceasta locatie sa nu isi schimbe destinatia si sa faca obiectul unui proiect de dezvoltare-modernizare", isi sustine Clubul Sportiv Municipal punctul de vedere.

Consilierii PNL au facut un amendament care prevede ca baza Ciresarii nu mai ajunge la Clubul Sportiv Municipal Bucuresti ci doar la Primaria Capitalei.

Primarul general interimar al Capitaleil, Razvan Sava, a declarat ca proiectul de modernizare a bazei sportive va revitaliza cartierul Domenii din București, pe de o parte, iar pe de alta parte va intari capacitatea de performanță a sportivilor CSM București.

"De ani de zile baza sportiva Cireșarii se află în condiții improprii. Avem acum posibilitatea de a reda locuitorilor Bucureștiului, dar mai ales celor care locuiesc în zona Domenii, Chibrit, Calea Griviței un spațiu verde care a fost lăsat în paragină. Avem obligatia de a reda bucureștenilor, copiilor noștri, șansa de a performa într-un complex sportiv multifunctional, care, de-a lungul vremii, a dat sportului românesc nume importante. Spațiu verde, sportul înseamnă sănătate. Este obligația noastră de a asigura condiții optime pentru a ne crește copii într-un mediu sănătos", a declarat Razvan Sava.