Spectacole ale Teatrului Nottara s-ar putea juca la Teatrul Elisabeta, dupa ce si cladirea ArCuB din strada Batistei nr. 14, oferita de Primaria Capitalei ca spatiu pentru teatrul Nottara, a fost incadrata, in urma unei expertize, in clasa I de risc seismic.

UPDATE:

Spectacole ale Teatrului Nottara s-ar putea desfasura si in incinta Teatrului Elisabeta, institutie privata, cu care reprezentantii Directiei Cultura a Municipiului Bucuresti au purtat discutii in vederea inchirierii acestei locatii, insa decizia finala apartine managementului Nottara, care trebuie sa evalueze daca locatia corespunde pentru desfasurarea spectacolelor, se anunta intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

"Primaria Capitalei a obtinut acordul proprietarilor Teatrului Elisabeta pentru a inchiria locatia pe care o detin. Managementul Nottara va decide daca acest spatiu se preteaza pentru desfasurarea spectacolelor si, in cazul unei decizii favorabile, conducerea Nottara va beneficia de intreg sprijinul primariei pentru inchirierea locatiei", a afirmat primarul Razvan Sava.

.............................................

"Acum noi avem sperante. La ora 12,00 o sa merg sa vizitez un alt spatiu, al Teatrului Elisabeta. Primaria n-a stat degeaba si chiar este alaturi de noi si ii multumim si pe aceasta cale. Numai ca si acolo este un lucru destul de incurcat. Eu, cel putin, stiu ca este un teatru particular. (...) Mergem sa vedem daca este si posibil si cam cate spectacole putem duce acolo daca ar fi sa ne mutam, pentru ca ar trebui sa ducem macar 20 dintre cele 33 - la ArCuB ar fi intrat vreo 26 sau 27, cu adaptari - pentru a sti ca avem un spatiu al nostru unde publicul sa stie ca vine la Teatrul Nottara. Asta este stradania si a Teatrului Nottara, si a mea personala, si a celor din Primarie si din Consiliul General", a declarat, vineri, pentru Agerpres, Marinela Tepus, managerul Teatrului Nottara.

Ea a precizat ca spectacolele care s-ar putea muta la Teatrul Elisabeta ar fi doar cele care se joaca la Sala Studio, motivul fiind scena care nu este indeajuns de incapatoare.

"Scena de la Elisabeta, asa cum este, nu ne permite sa mergem cu spectacolele noastre direct. Eu nu am fost acolo, am vazut numai pe internet. Astazi voi merge acolo si cu Stefan Caragiu, care este scenograful nostru. El a fost deja acolo si a zis ca s-ar putea adapta cumva incat sa ducem spectacolele de la Sala Studio. Dar trebuie sa mergem sa masuram si trebuie ca Primaria sa negocieze. Nu este ceva concret insa. Inainte de a concretiza, trebuie sa mergem sa vedem cate spectacole ar intra acolo'', a spus ea.

Tepus s-a aratat ca a fost surprinsa de faptul ca sediul ArCuB a fost incadrat in clasa I de risc seismic.

"Si pe noi, si pe cei de la Primarie, aparitia, ca o lovitura de teatru, a acestei buline rosii ne-a lasat masca, asta pentru a ramane in termeni strict teatrali. Sigur ca nu putem tine masca pe nas prea mult timp pentru ca trebuie sa cautam din nou, si asa si facem, cautam la propriu, si noi, si Primaria, alte spatii", a precizat managerul Teatrului Nottara.

Marinela Tepus s-a aratat nemultumita de faptul ca directorul ArCuB nu i-a informat ca acest spatiu se afla ''in interiorul unui studiu de fezabilitate''.

Teatrul Nottara si-a suspendat, de la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, toate spectacolele de la sediul din bulevardul Magheru. Decizia a venit in urma aplicarii legii prin care este interzisa orice activitate in cladiri cu risc seismic mare.

In luna decembrie 2015, reprezentanti ai Primariei Capitalei anuntau ca Teatrul Nottara isi va desfasura activitatea in sediul ArCuB din strada Batistei, pana la consolidarea cladirii din bulevardul Magheru, proces ce ar putea dura pana la patru ani.