Primarul general interimar, Razvan Sava, s-a aratat nemultumit de modul in care s-a facut deszapezirea in Capitala, dar si de cum s-au organizat operatorii. In cadrul comandamentului de deszapezire de miercuri dimineata, edilul a declarat ca firmele care presteaza aceasta activitate au scos mult mai putine utilaje pe strada decat au declarat la inceputul ierii, si mai putini operatori manuali.

Zapada BucurestiFoto: Hotnews

"O sa va citesc ce ni s-a raportat: sectorul 1 - 55 de utilaje, 146 de operatori manuali, sectorul 2 - 45 de utilaje, 73 de operatori manuali, sectorul 3 - 53 de utilaje, 22 de operatori manuali, sectorul 4 - 11 utilaje, 60 de operatori manuali, sectorul 5 - 37 de utilaje, 43 de operatori manuali, sectorul 6 - 28 de utilaje, 50 de operatori manuali, in total 394 de operatori manuali si 299 de utilaje. Cand am trecut in revista bazele dumneavoastra ati spus ca aveti total forta umana 3.049 de oameni global pe toate cele sase sectoare. Avem raportat 394 de operatori manuali. Nu sunt multumit nici de cum functionati dumneavoastra, sunt refugii de tramvai, treceri de pietoni, statii RATB si trotuare unde nu s-au efectuat actiunile de deszapezire", a declarat Sava, citat de Agerpres.

La randul lor, reprezentantii firmelor de deszapezire au precizat ca operatorii manuali lucreaza in ture.

Edilul interimar al Capitalei a criticat, la Comandamentul de iarna, si inspectorii de la Directia control.

"O sa vorbesc si cu primarii de sector sa vedem pe cifrele pe care le raportati dumneavoastra cu cifrele pe care le-ati declarat daca sunt multumiti de ce se intampla in sectoarele unde aveti contracte cu ei. (...) Spuneti ca actionati pentru degajarea rigolelor si gurilor de scurgere. Se mentioneaza asa: 'programul de deszapezire si combatere a poleiului pentru iarna 2015-2016 efectuat de ADP sector 2 si ADP sector 6 se aplica pe artere cu obiective sociale imediat dupa declansarea fenomenelor meteorologice specifice si se finalizeaza in maximum 4 ore de la incetarea acestor fenomene'. Ne incadram in maxim 4 ore? Poate Romprest sector 1, ceilalti va zic ca nu. Aici poate sa stea martor si Directia control si referitor la dansii sunt nemultumit, pentru ca vreau sa strangeti toti inspectorii, deci vad ca trec pe strazi, vorbesc la telefon, nu sunt atenti in stanga, in dreapta ce se intampla, nu fac nicio raportare, sunt cuminti", a spus Sava.

Reamintim ca firmele de deszapezire au fost amendate ieri de Primaria Capitalei cu 5.000 lei fiecare.