Consiliul Local al Sectorului 6 a alocat circa 12,5 lei de la bugetul local pe anul 2016, pentru finalizarea spatiilor expozitionale cu plante exotice din Parcul Drumul Taberei. Proiectul face parte din proiectul de reamenajare a Parcului Drumul Taberei, pe fonduri europene, iar institutia a alocat acesti bani deoarece nu a finalizat lucrarile pana pe 31 decembrie 2015, termenul limita din contract. Cetatenii din zona nu doresc amenajarea acestor sere si au protestat de mai multe ori, cerand demolarea lor.

Potrivit unui comunicat emis de Centrul de Resurse pentru participare publica , la sedinta Consiliului Local in care s-au aprobat banii, au participat si cetateni din cinci grupuri de initiativa civica din Sectorul 6 (Salvati Parcul Drumul Taberei, Initiativa Prelungirea Ghencea, Initiativa Tudor Vladimirescu, Initiativa Callatis - Drumul Taberei si Initiativa Favorit), care au solicitat reprezentantilor Primariei Sectorului 6 informatii cu privire la justificarea sumei propuse spre alocare de la bugetul local, precum si informatii privind sumele cheltuite pana in prezent pentru reamenajarea Parcului Drumul Taberei, atat din fonduri europene, cat si din fonduri guvernamentale si din bugetul local al Sectorului 6.

De asemenea, cetatenii au solicitat Primariei Sectorului 6 sa renunte la amenajarea ca sere exotice a spatiilor expozitionale construite in Parcul Drumul Taberei si sa le amenajeze in schimb ca locuri de joaca pentru copii, precum si sa redirectioneze fondurile spre realizarea altor parcuri din Sectorul 6, mult mai utile comunitatii locale decat serele exotice.