Bucurestenii vor plati, de la 1 ianuarie 2016, 4,77 lei pentru metrul cub de apa potabila consumat, fata de 5,15 lei cat este in prezent, reducerea de peste 5% fiind aprobata de Autoritatea nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), potrivit unui comunicat emis de Primaria Capitalei.

Sigla Apa Nova BucurestiFoto: Apa Nova

Decizia de scadere a pretului vine dupa ce o echipa de experti internationali a realizat, conform contractului de concesiune a serviciilor de apa, un audit al costurilor de operare ale Apa Nova si au constatat ca tariful practicat de societate este mai mare cu 5,56% fata de costurile de operare.

"Este pentru prima data, dupa multi ani, cand pretul apei potabile si a canalizarii platit de bucuresteni scade semnificativ. Primaria Capitalei, prin directiile de specialitate, monitorizeaza atent modul de gestionare a serviciilor de apa in Bucuresti, pentru ca locuitorii Capitalei, agentii economici sa beneficieze de servicii de calitate si sa plateasca pretul corect", a declarat primarul general Razvan Sava.

Tariful apei potabile si a serviciilor de canalizare in Bucuresti sunt stabilite in functie de costurile de operare si investitiile realizate de concesionarul serviciului, compania Apa Nova.

Apa Nova este implicata intr-un imens caz de coruptie instrumentat de DNA.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, reprezentant neoficial al unui grup de firme strain din care face parte si SC Apa Nova SA, la data faptelor, a fost retinutin septembrie de procurori, alaturi de fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, si de fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu intr-un dosar de cumparare de influenta si trafic de influenta in legatura cu Apa Nova Bucuresti, informeaza DNA.

In perioada ianuarie - aprilie 2011,Octavian Moisescu s-a asigurat ca va fi aprobat un act aditional la un contract de concesiune semnat de SC Apa Nova Bucuresti SA cu Primaria Municipiului Bucuresti, privind obtinerea, de catre firma respectiva, a unor majorari extraordinare ale tarifului de alimentare cu apa, respectiv de canalizare, aspecte ce au permis operatorului bucurestean cresterea substantiala a veniturilor/profitului, de la cifra de afaceri neta - 493.644.646 lei, profit net - 85.732.079 lei in 2011, la cifra de afaceri neta 666.912.331 lei si profitul net-118.135.449 lei in 2012, potrivit procurorilor DNA.