​Primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, numit in aceasta functie pe 15 septembrie, a fost demis marti de majoritatea PNL-PSD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti cu 37 de voturi pentru din 44 consilieri prezenti.

Stefanel Dan MarinFoto: PMB

Si lui Cornel Pieptea (PNL) i s-au retras atributiile de viceprimar, urmand ca in locul lui sa fie numit cel care va ocupa functia de viceprimar general interimar, dupa care se va alege un nou primar general.

Urmeaza ca prefectul Capitalei sa ia act de aceasta decizie. Potrivit unor surse Hotnews.ro in aceasta seara vor avea loc sedinte la PNL si PSD sa se stabileasca un nou candidat pentru aceasta functie. Cel mai probabil vom avea un nou primar general interimar pana la sfarsitul acestei saptamani, atat miercuri cat si joi fiind programate sedinte ale CGMB.

Totodata, CGMB si-a aprobat regulamentul de functionare. Principalele modificari se refera la transparentizarea procesului decizional, e permis accesul cetatenilor in sala de consiliu, iar sedintele si componenta comisiilor de specialitate vor fi anuntate pe site-ul Primariei.

Richard Radu, consilier PNL, a declarat ca Stefanel Dan Marin nu a respectat acordul pentru Bucuresti, propus de PNL, si asumat de PSD si de primarul interimar.

"Cu trei luni in urma PNL alaturi de ceilalti consilieri au propus un acord pentru Bucuresti pe care primarul actual l-a semnat si cu care a fost de acord. Azi constatam ca multe dintre aceste puncte nu au fost adoptate. BUgetul RADET nu a fost aprobat. Nu a pus in aplicare punctul privind realizarea unui audit la nivelul PMB. A refuzat sa publice contractele de achizitii publice. Nu a luat masuri privind RATB, sa reglementeze regimul gratuitatilor, unde se pierd sume mari de bani. Masuri de transparentizare au ramas fara ecou. Schimbarea componentei CTUAT. Noi am facut mai multe propuneri, dar executivul nu a achiesat", a declarat Richard Radu.

Dan Darabont, viceprimar si consilier general PSD a declarat ca decizia de schimbare din functie a lui Stefanel Dan Marin nu are legatura cu interesul bucurestenilor, scos la inaintare de PNL.

"Vad ca PNL merge pe principiul eu te-am facut, eu te omor, nu stiu daca este o atitudine corecta, nu cred ca are legatura cu interesul bucurestenilor. Vrem sa fim consecventi fiindca nu vrem sa fim acuzati ca din cauza noastra nu functioneaza Bucurestiul. Din punctul meu de vedere este o dovada de mare iresponsabilitate ca PNL sa vina dupa 2 luni si sa isi schimbe candidatul PNL, fiindca a fost candidatul lor", a declarat Dan Darabont.

Cu toate acestea, PSD a votat pentru demiterea lui Stefanel Dan Marin.