Consiliul General al Municipiului Bucuresti se intalneste marti in sedinta extraordinara pentru a-si aproba noul regulament de organizare si functionare. Sedinta este convocata de consilierii generali, nu de primarul general, iar acesta este singurul proiect de pe ordinea de zi. Surse HotNews.ro spun insa ca de fapt in aceasta sedinta ar putea avea loc o tentativa de schimbare a primarului general interimar, Stefanel Dan Marin. Pentru a putea realiza acest lucru, PNL si PSD trebuie sa isi dea mana, doar asa fiind posibila atingerea pragului de doua treimi necesar pentru destituirea din functie a primarului interimar.

Stefanel Dan MarinFoto: PMB

De altfel, in urma cu zece zile PNL a cerut in mod public demisia primarului interimar Stefanel Dan Marin.

Vicepresedintele organizatiei PNL Bucuresti, Richard Radu, a declarat la vremea respectiva ca primarul interimar "tergiverseaza rezolvarea problemei RADET, iar masurile pe care le ia impreuna cu cabinetul sau sunt insuficiente, intarziate, defectuoase si paguboase atat pentru RADET, cat si pentru bucuresteni".

"In lipsa unor masuri ferme pe care starea de fapt o impune, in absenta unei viziuni clare si a unei lipse de implicare, PNL ii solicita public demisia din functia de primar general al municipiului Bucuresti pe care o detine intr-o perioada de interimat in momentul de fata", a declarat vicepresedintele organizatiei PNL Bucuresti, Richard Radu, consilier in CGMB.

In replica, primarul interimar a declarat ca isi face bine treaba, iar declaratia este una politica.

"Legat de solicitarea consilierilor - eu pe multi dintre ei ii cunosc, chiar am o impresie foarte buna despre multi dintre ei - inteleg ca solicitarea vine de la un stimabil consilier, fost coleg cu mine, ma rog, traseificat prin Ordonanta 55, inteleg ca e candidat intr-un anumit sector. O iau doar ca pe o declaratie politica, credeti-ma. Atat timp cat face referiri la modul in care eu am muncit in aceste doua luni de zile, eu l-as invita doua saptamani sa vina alaturi de mine, la birou, de dimineata pana seara. Dar sa isi ia si niste pastile de ficat", a spus acesta.

Robert Negoita, primarul PSD al Sectorului 3 a declarat in acest weekend ca Stefanel Dan Marin, in calitate de edil-sef al Capitalei, risca sa prejudicieze interesele bucurestenilor "din cauza managementului slab al noii conduceri" si intarzierii unor proiecte.

"Ma vad nevoit sa-l anunt public pe primarul interimar al Municipiului Bucuresti, Stefanel Dan Marin, ca prezenta sa in aceasta functie risca deja sa prejudicieze interesele bucurestenilor. In sectorul 3, mai multe proiecte importante sau urgente nu au fost efectuate, iar situatia este similara si in alte sectoare. De exemplu, lucrarile la linia de tramvai de pe Bulevardul Liviu Rebreanu stagneaza, iar efectul direct este producerea constanta a aglomeratiei in trafic", a afirmat Negoita, potrivit unui comunicat de presa transmis, duminica, AGERPRES.

El sustine ca lucrarile la pasajul Bulevardul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, care au termen de finalizare 2015, au fost mult incetinite.

"N-a avut loc, pana acum, nicio actiune de dezinsectie si deratizare, iar intretinerea iluminatului public a fost, practic, abandonata. Exista si alte proiecte fata de care Primaria Municipiului Bucuresti nu-si asuma raspunderea legala. Nu doresc sub nicio forma ca locuitorii Sectorului 3 sa aiba de suferit din cauza managementului slab al noii conduceri a Capitalei. De aceea, il avertizez pe Stefanel Dan Marin, primar interimar, sa-si ia atributiile in serios si sa rezolve urgent toate problemele semnalate", a adaugat Negoita, citat in comunicat.

Stefanel Dan Marin a fost ales de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in functia de primar general interimar pe data de 15 septembrie, dupa ce PNL si PSD, care aveau cei doi viceprimari in functie, nu au vrut sa-si asume responsabilitatea interimatului dupa arestarea lui Sorin Oprescu.

Viceprimarul Cornel Pieptea a invocat probleme personale pentru a nu asigura interimatul, iar viceprimarul din partea PSD, Dan Darabont, spune ca a fost o decizie la nivelul partidului si ca el nu a fugit de responsabilitate.