Groapa de la intersectia bulevardului Stirbei cu Calea Plevnei, in care a intrat politistul de la Politia Rutiera si a murit, a fost astupata cu nisip, urmand sa fie asfaltata. Potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei, groapa a fost facuta de Distrigaz, care a intervenit la o avarie, iar lucrarea trebuia terminata pana pe 21 octombrie.

"La Direcţia Utilităţi Publice – Serviciul Management Avarii - Dispecerat, în baza Avizului de interventie în domeniul public nr. 5973/29.09.2015, SC Distrigaz Sud Reţele SRL a declarat execuţia unei lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua de distribuţie gaze naturale la adresa str. Ştirbei Vodă intersecţie cu Calea Plevnei, sector 1, cu afectarea carosabilului, perioada de execuţie a lucrării fiind 16.10.2015 - 18.10.2015, iar numărul de înregistrare al lucrării a fost 15272/16.10.2015. Execuţia acestei lucrări de remediere a avariei a fost prelungită pentru perioada 19.10.2015 - 21.10.2015, iar numărul de înregistrare al lucrării a fost 15521/19.10.2015", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) a decedat marti seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

Seful Serviciului de Presa al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat ca groapa in care a cazut politistul cu motocicleta era semnalizata, in zona avand loc lucrari la carosabil. Sarca a precizat ca politistul se afla in misiune si se indrepta catre o zona in care ar fi urmat sa fluidizeze circulatia.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis un dosar pentru ucidere din culpa, caz in care au cerut informatii de la firma care executa lucrarile, urmand sa verifice daca groapa era bine semnalizata, a anuntat agentia Mediafax, care citeaza surse judiciare.