Traficul auto in intersectia Piata Sudului, unde se desfasoara lucrari la pasajul subteran, va fi reluat pe trei benzi pe sens duminica, dupa ce a fost aproape blocat joi, anunta Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), precizand ca lucrarile au termen de finalizare la sfarsitul lunii iunie 2016, informeaza Mediafax.

"Din cauza intensificarii lucrarilor la pasajul rutier Piata Sudului, circulatia auto a fost blocata cvasitotal in data de 15 octombrie a.c., fara sa existe in prealabil o avertizare publica de ocolire cu indicarea rutelor alternative disponibile. In fata acestei situatii, Primaria Municipiului Bucuresti isi cere in mod public scuze participantilor la trafic", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Primaria anunta ca traficul va fi reluat pe trei benzi pe sens in intersectia Piata Sudului de duminica.

PMB indica o serie de rute alternative ce pot fi utilizate de soferi: Splaiul Unirii - Calea Vitan, bdul. Metalurgiei - bdul. Constantin Brancoveanu - soseaua Oltenitei, bdul Constantin Brancoveanu - sos. Oltenitei - Calea Serban Voda si str. Turnu Magurele - str. Sergent Ion Iriceanu - sos. Vitan Barzesti - Splaiul Unirii.

Proiectul de constructie a pasajului subteran de la Piata Sudului, cu o valoare totala de 127.140.761 de lei, este finantat din fonduri europene nerambursabile si, conform contractului de finantare, trebuie definitivat cel tarziu pana la data de 30 iunie 2016.

In caz contrar, PMB risca pierderea finantarii europene si "demararea unor litigii comerciale previzibile cu contractorii lucrarilor de executie, care ar putea duce la afectarea severa a traficului rutier din zona pe termen nedeterminat", arata autoritatile locale.

"In acest moment, constructia efectiva a pasajului se desfasoara in paralel cu relocarea retelelor de utilitati. Acesta este motivul pentru care traficul rutier a fost afectat semnificativ. (...) Precizam si atentionam participantii la traficul rutier ca pe tot parcursul derularii lucrarilor vor exista restrictii de trafic in zona", mai spun reprezentantii PMB.