Incepand de marti seara, RADET trebuia sa furnizeze caldura in apartamentele din Bucuresti, fiindca temperatura a scazut sub zece grade Celsius trei nopti la rand. Primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, si directorul RADET, Valentin Vitalariu, au anuntat marti ca RADET a inceput sa furnizeze agent termic si ca nu sunt probleme. Cu toate ca au trecut doua zile de atunci, mai multi bucuresteni reclama ca pana acum nu au beneficiat de acest serviciu, iar caloriferele lor au ramas reci.

Calorifer cu repartitorFoto: Agerpres

documente

Opriri_programate

(16 Oct 2015) PDF, 337KB

Pe site-ul RADET se arata, pentru ziua de azi, ca agentul termic nu se furnizeaza pe 13 strazi, avarii ce se rezolva in maxim doua zile, si in doua zone din cartierul Aviatiei, pe str. Zagazului nr. 10, unde avariile se vor rezolva una pe 16 octombrie si una pe 2 noiembrie 2015 si pe str. Bujorului nr. 26, avaria fiind programata sa se rezolve pe 23 octombrie 2015. Vezi aici lista completa.

In rest exista doua posibilitati, fie agentul termic nu este livrat la temperatura potrivita si desi curge apa prin calorifere, acestea sunt reci, fie asociatia de proprietari nu a cerut sa deschida caldura.

HotNews.ro a solicitat RADET lista avariilor, insa reprezentantii institutiei ne-au comunicat ca nu exista altele cu exceptia celor trecute pe site si nu s-a dat o explicatie oficiala , de ce o parte dintre bucuresteni nu beneficiaza de caldura.

Contactat de HotNews.ro, directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu spune ca ELCEN furnizeaza agent termic la temperatura potrivita, iar problema nu este de la ei. In ceea ce priveste poprirea de 100% pe conturi - Nicolaescu spune ca azi a redus-o la 50%, astfel incat angajatii RADET sa isi primeasca salariile si sa poata face reparatiile pentru iarna.

RADET trebuie sa faca pana la venirea iernii zece intervenii de prima urgenta la cateva dintre magistralele pe care le administreaza, iar daca acest lucru nu se va intampla, cartierele Colentina, Fundeni, Tei, Pipera, Aviatiei, Teius, Alexandria si zona Apaca ar putea avea de suferit, spun sursele HotNews.ro.

Pana acum, din subventia aprobata pentru anul 2015, respectiv 570 milioane lei, municipalitatea a platit circa 428 milioane lei, diferenta urmand sa o plateasca pana la sfarsitul anului. Acesti bani au ajuns insa in mare parte la ELCEN, compania poprind timp de mai multe luni conturile regiei.