Clujenii vor avea dreptul sa circule cu cainii in mijloacele de transport in comun, in urma unei hotarari adoptate miercuri de Consiliul Local Cluj-Napoca, una dintre conditii fiind ca detinatorul sa cumpere bilet pentru animalul sau.

cainiFoto: USER UPLOADED

"Cred ca prin acest regulament nu facem altceva decat sa ne raportam la reglementarile europene in materie si, din aceasta perspectiva, Clujul este la zi in ceea ce priveste gestionarea cainilor cu stapan. (...) Cetatenii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa convietuim cu totii, fie ca avem sau n-avem un caine in proprietate. Este loc pentru toata lumea", a declarat miercuri primarul Emil Boc, potrivit Agerpres.

Potrivit regulamentului, in mijloacele de transport in comun, cainii de talie medie si mare vor fi tinuti in lesa si vor purta botnita, iar cei de talie mica vor fi tinuti in lesa, in brate sau in cusca ori geanta de transport. De asemenea, in mijlocul de transport in comun va putea sa fie urcat maximum un caine insotit de detinator, iar pentru transportul animalului va trebui bilet de calatorie. Conform regulamentului, detinatorul cainelui va trebui sa aleaga zona cea mai libera a mijlocului de transport in comun si va evita mijloacele de transport aglomerate, ceea ce inseamna sa existe cel putin un metru intre caine si ceilalti calatori.

In cazul in care nu sunt respectate prevederile regulamentului, conducatorul auto poate sa-i solicite detinatorului cainelui sa paraseasca mijlocul de transport in comun.