Primaria Capitalei a atribuit un contract de 19,6 milioane lei asocierii Eptisa Romania SRL & Eptisa Servicios de Ingenieria SL & SC Konsent SA pentru asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor de la statia de epurare de la Glina, faza II. La licitatie au participat 7 firme, dar au fost admise doar doua oferte din care s-a ales castigatorul. Pentru realizarea statiei de la Glina, faza II, primaria Capitalei a accesat in 2013 fonduri europene in valoare de 145 milioane de euro. Deocamdata nu a fost desemnat consortiul/firma care va executa lucrarile de construire si proiectare.

"Asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor din cadrul proiectului “Finalizarea statiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta)” consta in supervizarea activitatilor desfasurate in cadrul urmatoarelor contracte: Contractul de proiectare si executie pentru „Extinderea SEAU si constructia incineratorului de namol” ; Contractul de proiectare si executie pentru ,,Construirea sistemului de drenare de la partea dreapta a Casetei si alte lucrari la sistemul de canalizare de evacuare din Lacurile Titan,Tineretului si Carol”; Contractul de proiectare si executie pentru ,,Reabilitarea colectoarelor principale de canalizare; Contractul de proiectare si executie pentru ,,Reabilitarea Casetei si sistemului sau principal de drenare pe partea stanga a casetei (in sectoarele Ciurel-Unirii-Vitan)” ; Contractul de proiectare si executie pentru ,,Reabilitarea casetei (in sectorul Vitan-Glina)” ; Contractul de proiectare si executie pentru ,,Reabilitarea/inlocuirea retelei de canalizare (in zonele Cotroceni, Regina Maria si Tineretului)”. Asistenta tehnica se refera la supervizarea lucrarilor aferente contractelor mentionate mai sus din pozitia de Inginer", se arata pe site-ul de licitatii publice.

Pentru faza II a proiectului, Primaria Capitalei a semnat un contract de finantare in 2013, valoarea acestuia fiind de 145.084.572 de euro.

Primaria Capitalei a finalizat si dat in exploatare statia de epurare de la Glina, faza I, in 2011, in acest moment fiind epurate jumatate dintre apele uzate ale orasului. Cand se va finaliza si faza doua a proiectului, Bucurestiul va epura 100% apele uzate.