Grupul de initiativa civica "Salvati Parcul Drumul Taberei" a organizat, sambata, o campanie de strangere de semnaturi pentru a semnala autoritatilor locale deficientele inregistrate in urma modernizarii parcului si ceea ce grupul numeste "dezastrul ecologic" din Parcul Drumul Taberei, potrivit Agerpres.

"Am fost foarte dezamagita de rezultate, de pietrisul asta de pe jos care pleaca imediat, de cat s-a taiat din parc, e o tristete, e singurul parc din cartier si l-au micsorat si mai mult, rezultatele sunt jalnice, si pe bani europeni. Vara, aici, este mai aglomerat ca un mall. Noi avem nevoie de spatiu verde, nu avem nevoi de hoteluri, restaurante si sere", spune mama a doi copii, semnatara a petitiei.

De asemenea, ea reclama lipsa locurilor de joaca din parcul a carui renovare a durat peste doi ani: "E dragut spatiul acela cu plata pentru copii, dar e foarte scump. Toata vara, singurele doua spatii pentru copii au fost atat de pline, incat nu au avut loc sa se joace. Fetita cea mare are sapte ani, cea mica patru, ea nu a apucat sa se bucure de acest parc, cand era mica se lucra la parc, acum a crescut, dar nu are loc de joaca. Plus minunatia asta care nu se mai termina - metroul - e o tragedie, combinat cu parcul, e o depresie pentru tot cartierul", a mai aratat femeia.

Initiatorii petitiei reclama ca lucrarile de reamenajare de peste 76 de milioane de lei, efectuate de Primaria Sectorului 6, au dus la defrisarea a 162 de arbori, in timp ce alti 120 de copaci s-au uscat.

Ei mai spun ca sunt foarte putine banci in parc, iar unele sunt montate gresit, deoarece trebuie sa stai cu picioarele pe pista de biciclete.

De asemenea, semnatarii petitiei reclama faptul ca atat suprafata verde a sectorului, cat si cea a parcului se reduce pe zi ce trece si i-a incurajat pe bucurestenii interesati de soarta acestui parc sa semneze petitia, atat la intrarea in parc, cat si petitia online, care apare si pe grupul de Facebook "Salvati Parcul Drumul Taberei".

"Am facut adrese oficiale catre Primarie, catre Garda de Mediu, nu ne-a raspuns nimeni absolut nimic, ba, din contra, primaria ne-a cerut vreo 18 milioane pentru a ne pune la dispozitie documentele cerute, informatii de interes public, au spus ca ei n-au bani sa le fotocopieze", a precizat Christian Ionescu, reprezentant al Grupului de initiativa civica "Salvati Parcul Drumul Taberei".

Principala solicitare a membrilor grupului "Salvati Parcul Drumul Taberei" este initierea unei actiuni de replantare de catre primarie, cat si amenajarea mai multor locuri de joaca.

Actiunea este sprijinita si de Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe), care au participat sambata la strangerea celor peste 200 de semnaturi, potrivit organizatorilor.