Primarul general interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, l-a demis din functie pe directorul Administratiei Spitalelor, Bogdan Gangura. In locul sau a fost numit Dan Poteca. In 2015, institutia are un buget de circa 300 milioane lei.

Spitalul GomoiuFoto: Hotnews

Stefanel Dan Marin a mai anuntat ca au fost demisi directorul Directiei de Cultura din cadrul PMB - Papagheorghiu Emanuel, directorul de la Administratia Monumentelor - Traian Radu Negrei si directorul de audit intern din PMB - Clarisa Viciu.

Reprezentantii PNL in Consiliul General spun ca Gangura a fost demis fiindca noua cladire a spitalului Gomoiu nu poate fi racordata la utilitati, neexistand un proiect in acest sens.

"Arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu a scos la iveala o serie de deficiente majore. Una dintre cele mai frapante se refera la ambulatoriul integrat al spitalului de copii Victor Gomoiu. Desi se dorea a fi una dintre cele mai mari si moderne facilitati pentru copii din Romania, ambulatoriul a fost proiectat fara ca utilitatile de apa, canal, energie electrica si gaze naturale sa fie prevazute. Proiectul, cu o valoare totala de 6 milioane lei, va pierde finantarea ecxterna nerambursabila in valoare de 4,5 milioane lei, daca pana la 31 iulie 2016 unitatea medicala nu este data in functiune cu utilitatile adecvate", a anuntat Radu Richard, consilier general PNL, motivand astfel decizia luata de Stefanel Dan Marin.

Reprezentantii PNL spun ca au solicitat Administratiei Spitalelor sa realizeze de urgenta proiectul de utilitati.

Noua cladire a Spitalului "Gomoiu", de sase etaje, este construita in curtea actualei unitati sanitare, aceasta functionand intr-un sediu vechi de aproape 100 de ani, respectiv intr-o cladire de patrimoniu din 1927.

Odata cu ridicarea noii cladiri, numarul paturilor de la "Gomoiu" va creste de la 159 la 278, precum si numarul salilor de operatie de la doua, la 10. Noua unitate medicala va avea, de asemenea, o sectie de chirurgie cardiovasculara, cardiologie interventionala si cardiologie pediatrica, a precizat primarul general. Spitalul va avea un spatiu verde de 3.400 de metri patrati si o parcare cu 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulante.

Cladirea veche a Spitalului "Victor Gomoiu", care are valoare arhitecturala, va fi consolidata si restaurata, urmand sa fie legata de corpul nou printr-o pasarela de sticla, au mai explicat reprezentantii municipalitatii. Vechiul corp va deveni un centru de formare profesionala pentru studenti, rezidenti si specialisti, urmand sa gazduiasca sali de curs, de conferinte, biblioteci si laboratoare.