Noua pista pentru biciclete, finalizata recent pe strada Spitalului din municipiul Sfantu Gheorghe, este impracticabila, din cauza arborilor care au fost plantati pe mijlocul acesteia, scrie Agerpres.

Dupa terminarea lucrarilor de asfaltare a strazii, constructorul a amenajat un trotuar pe care l-a impartit in doua si a delimitat cu vopsea alba banda pentru pietoni si cea pentru ciclisti. Daca pe pista rezervata pietonilor se poate circula fluent, cea de-a doua da batai de cap biciclistilor, nevoiti sa ocoleasca arborii aflati in mijlocul benzii, pe care constructorul i-a protejat cu grija, incadrandu-i in cate un chenar cu pamant. Deplasarea cu bicicleta pe acest tronon este cu atat mai dificila cu cat strada se afla in panta.

Inedita pista pentru biciclete a atras zambete, dar si critici din partea multor localnici, iar autoritatile locale au evitat sa comenteze subiectul.

Viceprimarul municipiului Sfantu Gheorghe, Sztakics Eva a declarat luni pentru AGERPRES ca in cursul zilei de luni primarul Antal Arpad a facut o deplasare in teren impreuna cu constructorul, lasand sa se inteleaga ca a fost o greseala de marcare a trotuarului.

Sztakics Eva a mentionat ca strada Spitalului nu este foarte utilizata de pietoni, iar autoritatile locale nu au vrut sa taie arborii aflati pe marginea drumului