Un urs s-a plimbat nestingherit in noaptea de sambata spre duminica pe strazile din Suceava, un oras aflat la o distanta considerabila de padurile de munte unde un astfel de animal traieste in mod normal. Desi evenimentul a fost raportat la 112 de mai multi oameni si de mai multe ori in decursul noptii, autoritatile nu au reusit sa dea de urma animalului si nici nu au descoperit de unde a venit. In schimb, Seful Politiei Locale s-a aratat deranjat de apelurile presei: "Sunt la nunta acum, nu ma agresati cu chestii de astea...".

Urs pe strazile din SuceavaFoto: Hotnews

In noaptea de sambata spre duminica un urs a fost zarit plimbandu-se nestingherit pe strazile din Suceava. Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, prezenta acestuia pe strazi este confirmata de mai multi martori oculari - o parte dintre ei au sunat la 112. Cu toate acestea, autoritatile nu au resuti sa-i dea de urma si nici nu au gasit o explicatie de unde a aparut animalul.

"Am sunat la 112 si mi s-a spus ca s-au mai facut reclamatii cu privire la urs si mi-au dat legatura cu Politia. De acolo mi s-a spus sa stau linistit, ca au sunat ei la primarie. Nu cred ca si-a batut atunci careva capul cu acea problema, pentru ca abia cand s-a facut ziua am fost sunat de la Politie, sa dau detalii cu ce am vazut", a declarat Stefan Macedon Gheorghita, unul dintre martori.

"Asa ceva nu s-a mai intamplat niciodata. Nu avea cum veni ursul de la munte pana aici, in oras, decat daca a fost adus. Am verificat si nu este prezent nici un circ in Suceava si nici nu a fost recent - asta fiind una dintre variantele luate in calcul", a declarat inspectorul-sef Comisariatului de Regim Silvic si Cinegetic Suceava, Daniel Coroama. Potrivit acestuia, cea mai probabila varianta este ca ursul a fost adus in oras si eliberat intentionat sau accidental de cei care il transportau ilegal, in diverse scopuri.

Prezenta unui urs pe strazile municipiului resedinta de judet nu l-a impresionat absolut deloc pe seful Politiei Locale Suceava, Viorel Horodenciuc, care a minimizat pe cat posibil evenimentul, scrie Monitorul de Suceava.

In conditiile in care Politia Locala a fost solicitata sa se implice in acest caz, mai ales ca gestioneaza sistemul video de supraveghere stradala, reprezentantii presei au cerut sefului Politiei Locale mai multe informatii.

"Nu stiu nimic de nici un urs. Nu imi puneti mie acum obligatia sa il si gasesc. Este duminica, sunt in timpul liber, sunt la nunta acum, nu ma agresati cu chestii de astea...", ar fi declarat Viorel Horodenciuc.

"Nu am gasit in imagini decat un caine, o mogaldeata, care s-a deplasat la 4.30 de la Test Prima, de la placintarie, inspre Piata Mica. Imaginile sunt difuze, nu se intelege nimic, iar noi nu avem patrule in tot orasul sa putem acoperi... Nu stiu nimic de chestia asta. Sunt satul de atatea telefoane. M-am saturat!", ar mai fi spus seful Politiei Locale.