Stefanel Dan Marin, consilier general ales pe listele PPDD, partid care a fost absorbit de UNPR, a fost ales in functia de viceprimar al capitalei dupa ce Cornel Pieptea (PNL) si-a dat demisia din aceasta functie. Stefanel Marin urmeaza sa asigure interimatul pe perioada in care primarul Sorin Oprescu va fi in arest.

Stefanel Dan MarinFoto: Hotnews

Dupa ce a fost ales primar interimar, in functia de viceprimar ramasa astfel libera a fost reales Cornel Pieptea.

Marin a fost ales in functie cu 39 de voturi pentru, fara a avea vreun contracandidat. El va putea fi schimbat din functie doar cu votul a doua treimi dintre consilieri, adica extrem de greu.

PNL si PSD, care aveau cei doi viceprimari in functie, nu au dorit sa-si asume responsabilitatea interimatului. Vicepreimarul Cornel Pieptea a invocat probleme personale pentru a nu asigura interimatul iar viceprimarul din partea PSD, Dan Darabont, spune ca a fost o decizie la nivelul partidului si ca el nu a fugit de responsabilitate.

"Ii respect decizia dl Pieptea. Consider ca orice om are dreptul sa ia o asemenea decizie. Am vazut ca in presa s-a spus ca nu vreau sa asigur interimatul, este inexacta afirmatia. Este o decizie politica pe baza a ceea ce s-a discutat in partid. PSD are 13 functii in consiliul general, deci nu avem majoritate. Nu am fugit niciodata de responsabilitate", a declarat Darabont.

La randul lor, reprezentantii PNL au declarat ca nici eu nu au majoritate, avand doar 21 de locuri.

Marin Ştefănel – Dan face parte din Partidul Poporului – Dan Diaconescu, partid absorbit de UNPR in iunie 2015, si este presedinte al PPDD sector 5. Din 2012 acesta ocupa functia de consilier general.

Marin Stefanel - Dan s-a nascut pe 19 iulie 1976 in Turnu Magurele, Teleorman. Acesta a absolvit Facultatea de Stiinte Politice si Administrative, fiind licentiat in Stiinte Administrative, in anul 1999 la Universitatea Bucuresti. A intrat in politica in 2008, insa nemultumirea fata de partidul in care intrase initial l-a determinat sa treaca la PP-DD. In prezent are profesia de analist politic.

Avere si interese, potrivit declaratiilor depuse in 2015:

- un teren de circa 2800 mp in orasul Pucioasa, dobandit in 2008 - mostenire;

- un teren de circa 2100 mp in orasul Pucioasa, dobandit in 2008 - mostenire;

- o garsoniera de 25 mp in Bucuresti, sector 3 cumparata in 2006 impreuna cu sotia;

un apartament de 67 mp in Bucuresti, sectorul 5, cumparat in 2012 impreuna cu sotia prin credit ipotecar;

- o casa de 46 mp in orasul Pucuioasa, dobandita in 2008 - mostenire;

- 3 masini - un Renault cumparat in 2003, un Renault cumparat in 2005 si un Fiat cumparat in 2008;

- un credit ipotecar de 44.000 euro la BRD uat in 2012 si scadent in 2041;

- este actionar la firma Marvel Solutions;

Venituri

- director administrativ Marvel Solutions - 3.600 lei/an/net;

- consilier CGMB 11078 lei/an/brut

- inchiriere imobil 2100 lei/an/brut

- tranzactionare actiuni BVB - BT securities - 22063/an/brut;

"Va multumesc pentru votul de incredere. Apreciez ca am reusit sa adun atat voturile PNL cat si cele ale PSD. Nu a fost o decizie usoara sa accept candidatura. Principala mea gandire a fost ca, daca accept, va trebui sa fiu linatul intre partidele din CGMB. Voi ramane acelasi om. Aceasta functie imi da doar o responsabilitate mai mare. Mi-am propus doua mari directii: regula transparentei si disciplina", a declarat acesta.