Piata Sfantu Gheorghe si terminalul de tramvai de la kiloemtrul 0 al Capitalei arata ca dupa bombardament, cu trotuare distruse si invadate de masini. Desi intreaga zona a fost reabilitata in urma cu cativa ani, autoritatile au lasat zona de izbeliste si acum piata ce se afla intre Universitate si Unirii si "peste drum" de Centrul Istoric arata jalnic.

Masini in Piata Sf GheorgheFoto: Hotnews

Piata Sf. Gheorghe reprezinta si borna Kilometrului 0 in Capitala si Romania si se afla intre Piata Universitatii si Piata Unirii, chiar vizavi de Centrul Istoric al Capitalei.

De precizat ca in zona sunt patru mari parcari: Parcarile subterane de la Universitate si Intercontinental, parcarea supraterana de la magazinul Cocor si parcarea supraterana de la magazinul Unirea. In plus, in zona sunt si parcari cu plata la trotuar sau parcari special amenajate pentru cum ar fi spatiul dintre Calea Mosilor si Strada Sf Vineri.

HotNews.ro scria despre degradarea spatiului pietonal din piata Sf Gheorghe si despre cum masinile au invadat trotuarele si zonele dedicate tramvaielor inca din 2014, insa de atunci si pana acum nu a fost luata nici o masura. Dimpotriva, zona s-a degradat si mai tare.

Administratia locala are explicatii pentru problemele semnalate, insa de la explicatii si pana la o rezolvare e cale lunga...

"Lucrarea de amenajare a trotuarelor si terminalului de tramvai a facut parte din proiectul de modernizare a Caii Mosilor si a fost inaugurata in 2009. Separat, aceasta lucrare a costat circa 150.000-200.000 de euro. Stalpisori au fost pusi la capatul strazilor, iar accesul soferilor in zona este interzis de inicatoarele rutiere. Masinile intra doar pe unde intra tramvaiul, desi indicatoarele interzic acest lucru. Acolo nu puteam pune stalpisori sau bariera, ca nu mai intra nici tramvaiele. Noi am crezut ca soferii vor respecta indicatoarele rutiere, iar daca nu le respecta trebuie trasi la raspundere de Politia Rutiera. Aceasta problema a parcarilor ilegale tine si de lege, fiinda Politia nu poate amenda masina ci doar soferul. Daca ar putea fi amendata masina si s-ar da amenzi pentru fiecare abatere, atunci nu ar mai exista astfel de cazuri", a explicat in 2014 pentru HotNews.ro Ion Dedu, seful directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei.

In legatura cu stricaciunile facute pe trotuare, Ion Dedu spunea ca acestea au fost facute in principal de administratorii de retele care au facut sapaturi, dar nu au adus zona la forma initiala.

Din iulie 2014 si pana in prezent au trecut mai bine de 14 luni, iar Piata Sfantu Gheorghe arata in felul urmator:

Masini parcate neregulamentar, in zona refugiului de tramvai

Masina parcata neregulamentar, urcata pe refugiul de tramvai

Statia de tramvai a ajuns un mare lospatiu de afisaj public

Pavajul spart chiar pe refugiul de tramvai

Masinile parcate pe zona pietonala. Cele doua masini din fundal sunt parcate si pe prima banda de circulatie de pe bulevard

Trotuarele au ajuns sa fie distruse de masinile care parcheaza in zona

Trotuare distruse

Masinile urca pana pe trotuarul din fata bisericii

Pavajul stricat

Trotuarul distrus de masinile care parcheaza zi de zi in acel loc

Trotuarul pentru "petioni"

Masini parcate peste linia de tramvai (ce-i drept, nefolosita deocamdata) si peste trotuar

Nota:Neafisarea in poza a numerelor de inmatriculare ale autovehiculelor este o decizie editoriala a redactiei HotNews.ro si se aplica la toate articolele publicate pe site, indiferent de subiectul tratat

FOTOGALERIE In centrul unei capitale europene (I): trotuare pline de masini parcate neregulamentar, fix deasupra unei parcari subterane cu peste 1.000 de locuri, dar prin care mai mult bate vantul

FOTOGALERIE In centrul unei capitale europene (II): Strazile pietonale din Centrul Istoric, pline de masini