Primaria Capitalei va demara in septembrie lucrarile de largire a bulevardului Liviu Rebreanu, pe portiunea cuprinsa intre Aleea Barajul Dunarii si bd. 1 Decembrie 1918, au declarat reprezentantii municipalitatii pentru HotNews.ro. Primaria Capitalei a notificat deja proprietarii aflati pe acest segment pentru a face exproprierile necesare largirii strazii, iar dupa expirarea termenului legal de 30 de zile, undeva la jumatatea lunii septembrie, municipalitatea se poate apuca de treaba, eventualele neintelegeri urmand a fi rezolvate in instanta.

Bd. Liviu Rebreanu - bucata nereabilitata 2Foto: Hotnews

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat la inceputul acestui an, in luna februarie, culoarul de expropriere pentru largirea bd. Liviu Rebreanu intre bd. Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie 1918. Astfel, se vor expropria 3951 mp teren si 167 mp constructii, iar despagubirile se ridica la 6 milioane lei. In bugetul pe anul 2015 al Primariei Capitalei s-au alocat pentru aceasta lucrare 7 milioane lei.

Primaria Capitalei a terminat lucrarile de reabilitare a bulevardului Liviu Rebreanu, portiunea cuprinsa intre bd. Nicolae Grigorescu si bd. Camil Ressu, la inceputul anului 2014. Au fost refacute partea carosabila, trotuarele si linia de tramvai, s-au amenajat parcari in spic pe marginea drumului si s-au trasat marcajele rutiere. Pistele de biciclete au fost amenajate pe trotuar, pe anumite portiuni. In 2015 s-au facut lucrari si pe portiunea cuprinsa intre bd. Nicolae Grigorescu si Aleea Barajul Dunarii, unde nu a fost nevoie de exproprieri. In prezent a ramas de facut doar bucata cuprinsa intre Aleea Barajul Dunarii si bd. 1 Decembrie 1918.

Modernizarea bd. Liviu Rebreanu, bucata cuprinsa intre bd. Nicolae Grigorescu si bd. Camil Ressu, a inceput in 2012 si avea termen de finalizare noiembrie 2013.

Modernizarea bulevardului pe acest segment a costat 17 milioane de euro, contractul pentru realizarea lucrarilor fiind atribuit asocierii Euro Construct - PACO. In bugetul pe anul 2013, s-au prevazut pentru aceasta lucrare 25 milioane lei.

Bucata din bd. Liviu Rebreanu aflata intrebd. Nicolae Grigorescu si bd. Camil Ressu

Bucata nereabilitata din bd. Liviu Rebreanu, unde se vor face exproprieri