Primaria din Braila a inceput sa amendeze proprietarii care isi lasa cladirile in paragina, potrivit obiectivbr.ro. Sanctiunile nu sunt foarte mari, insa Politia Locala spune ca le va aplica in mod repetat, pana cand cei vizati vor trece la treaba, potrivit sursei citate.

Dupa o perioada in care a facut o inventariere a cladirilor cu probleme de pe raza municipiului si le-a dat somatii proprietarilor, Politia Locala Braila a inceput sa ii amendeze pe cei ce lasa fatadele sa se degradeze. Saptamana trecuta, proprietarii a trei imobile din centrul vechi au fost sanctionati cu sume cuprinse intre 50 si 100 lei.

"Multi dintre ei au justificat lipsa de actiune prin asteptarea unui aviz din partea Directiei pentru Cultura. Avizul este necesar pentru interventia asupra cladirilor din centrul istoric al municipiului. Cei care au demonstrat ca au inceput demersurile necesare si se afla in faza asteptarii aprobarilor nu au fost sanctionati. In schimb, cei care au dovedit rea credinta, nejustificand in niciun fel de ce nu au inceput lucrarile de reparatii au fost amendati si, daca refuza sa se conformeze in continuare, vor fi amendati din nou", a declarat Georgica Tanase, seful Compartimentului Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Braila, pentru obiectivbr.ro.

De la inceputul anului in curs, Politia Locala a avertizat 37 de proprietari ale caror imobile se afla intr-un stadiu avansat de degradare. In total, au fost sanctionati pana in prezent 17 proprietari, ce nu au putut sa demonstreze ca intentioneaza sa repare fatadele cladirilor pe care le detin. Amenzile se incadreaza intre 50 si 200 lei, conform Hotararii Consiliului Local Municipal nr. 5 din 2003.