La doar cateva luni de la inaugurarea Parcului Drumul Taberei, dupa o investitie de 15 milioane de euro, cetatenii din zona sesizeaza mai multe neregului: zeci de arbori din parc, de diverse varste, s-au uscat, stalpii cu jocuri de lumini nu functioneaza, iar ledurile de la podul din parc au inceput sa se arda. Oamenii si-au exprimat nemultumirea pe pagina de Facebook "Salvati Parcul Drumul Taberei".

HotNews.roFoto: Hotnews

In cazul arborilor uscati cetatenii cer Garzii de Mediu si Primariei Sector 6 sa intervina. "Dezastru ecologic in Parcul Drumul Taberei. Zeci de arbori maturi si puieti uscati fara nici un motiv aparent. Am subliniat cu rosu copacii uscati. In imagini se vad mai greu, dar in realitate este sinistru. Arborii uscati pot fi vazuti mai ales langa locul de joaca dinspre Tricodava(spre gard) si langa locul de skating, dar parcul este plin de asemenea copaci morti. Cerem Garzii de Mediu si Primariei Sector 6 sa intervina. Ii invitam la o inventariere comuna a arborilor afectati iremediabil de "modernizare", a puietilor morti, impreuna cu membrii grupului Salvati Parcul Drumul Taberei", spun cetatenii pe Facebook.

Fotografii: Facebooc/Salvati Parcul Drumul Taberei

In ceea ce priveste stalpii "cu jocuri de lumini", cetatenii reclama ca acestia nu functioneaza. "Acesti stalpi roboti sunt prevazuti cu brat articulat si cu ferestre pe tot trunchiul. In mod de functionare normala ei ar fi trebuit sa se miste din bratul articulat iar corpul lor sa se aprinda. Datorita faptului ca au fost montati gresit, ei stau in pozitii fixe si numai la unul dintre ei clipoceste o ultima zvacnire de lumina in trunchi", spune un alt cetatean. Acesta a postat un filmulet cu stalpii si pe youtube.

Oamenii sunt nemultumiti si de faptul ca luminile albastre de la podul din mijlocul parcului au inceput sa se arda.

Parcul Drumul Taberei a fost redeschis la sfarsitul lunii mai dupa ce a fost inchis timp de doi ani pentru modernizare. Inaugurarea s-a facut fara serele exotice care se construiesc in parc si care ar urma sa fie gata la sfarsitul anului. Lucrarile de reamenajare au costat circa 15 milioane de euro - cea mai mare parte din fonduri europene.

Grupul de initiativa civica "Salvati Parcul Drumul Taberei" a lansat la jumatatea lunii iulie o petitie online prin care cere Primariei sector 6 sa desfiinteze serele ce se construiesc acum pe spatiul verde, sa ia pietrele puse pe malul lacului si sa amenajeze mai multe locuri de joaca.

In detaliu, cetatenii cer Primariei urmatoarele lucruri:

1. Desfiintarea spatiilor expozitionale construite de Primaria Sectorului 6 pe latura nordica a parcului si plantarea unui numar de 162 de arbori in locul acestor spatii expozitionale (162 este numarul arborilor care au fost defrisati de Primaria Sectorului 6 in cadrul proiectului de reamenajare a parcului).

2. Indepartarea rocilor amplasate de Primaria Sectorului 6 pe malul lacului din parc si plantarea de salcii in locul acestor roci.

3. Suplimentarea locurilor de joaca si a bancilor de agrement din parc.

4. Montarea unor toalete publice civilizate cu auto-spalare in parc.

5. Repunerea in functiune a fantanii arteziene si redarea in folosinta a hidrobicicletelor pe lacul din parc.

"Parcul nostru ar fi trebuit sa aiba in primul rand copaci si banci, nu fiare si betoane, iar Sectorul 6 este vaduvit de spatiul verde absolut necesar pentru o viata decenta!", sustin primii semnatari ai petitiei.>