Cinematograful Favorit a fost dat de Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF RomaniaFilm) in administrarea Primariei sectorului 6 pentru a fi modernizat si transformat in centru cultural de cartier. Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook a grupului de Initiativa Civica Initiativa Favorit, grup de cetateni care militeaza de circa 5 ani pentru recuperarea cinematografului. Aflat in administrarea RADEF cinematograful este inchis de peste 10 ani si se afla in paragina.

Foto:

"Astazi s-a semnat, la cinema Favorit, procesul verbal de predare-primire a cladirii, de la Ministerul Culturii/RADEF RomaniaFilm la primaria de sector. Din acest moment, cladirea poate fi, in principiu, reabilitata de administratia locala, cu fonduri de la buget si din alte surse. Eforturile Grupului Initiativa Favorit nu au fost in zadar! Mai sunt multe de facut, dar vom fi acolo! Multumim autoritatilor locale, fiindca au acceptat sa colaboreze cu noi, multumim Cere Participare pentru sustinere timp de atatia ani (5 in curand!), si nu in ultimul rand va multumim voua, cetatenilor din cartier, fiindca ati avut incredere in noi", scrie pe pagina de Facebook a grupului de initiativa.

Primaria Sectorului 6, la insistentele grupului, a realizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea cinematografului in 2011, proiectul tehnic in 2012 si au alocat din bugetul local fonduri pentru realizarea proiectului in 2013, 2014 si 2015. Insa lucarile nu au putut incepe deoarece cinematograful se afla in administrarea RADEF, iar RADEF, aflata sub autoritatea Ministerului Culturii, nu putea transfera cladirea catre administratia locala, neavand un consiliu de administratie.

Primaria sectorului 6 a anuntat pe 14 aprilie 2015 ca va da in judecata Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF RomaniaFilm) daca nu i se transfera cinematografului Favorit.