Firma ca a demolat alt bloc din cartierul Istru din Giurgiu decat cel pentru care primise autorizatie va plati daunele, a declarat marti primarul orasului, Nicolae Barbu, dupa ce stirea a facut deliciul presei din Romania.

In primavara acestui an, Primaria municipiului Giurgiu a inceput evacuarea locatarilor dintr-un bloc din municipiu care a functionat ca si camin de familisti, potrivit Agerpres.

Dupa demolare, in locul fostului camin ar fi trebuit sa fie construite locuinte sociale, numai ca firma care a castigat licitatia a confundat imobilul si a inceput demolarea unui bloc alaturat.

"Ei nu trebuiau sa intre sa demoleze, nu aveau ordinul de incepere, au participat la licitatie, au castigat licitatia, mai trebuiau sa ia ordinul de incepere al lucrarilor, ori ei, respectiv firma care a castigat licitatia, dintr-un exes de zel au venit si au trimis constructorul acolo, iar cel care a fost acolo a trimis utilajul si tot ce trebuia si pana a venit firma la Primarie sa ia ordinul omul ala a zis: 'asta e blocul' si 'Dorel' s-a apucat de treaba, norocul a fost ca eu am trecut in ziua aceea pe acolo", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, primarul din Giurgiu, Nicolae Barbu.

Nicolae Barbu a afirmat ca a fost constituita o comisie la nivelul Primariei municipiului Giurgiu care va evalua pagubele, iar in urma unei expertize se va stabili ce se va intampla cu acel bloc.

Primarul crede ca in final si acel bloc va fi demolat, deoarece se afla de zece ani in atentia ANL, care a trimis adrese prin care arata ca reparatia si reabilitarea costa 650 de euro pe metrul patrat, iar costurile pentru constructia unui bloc nou sunt de 328 de euro pe metrul patrat.

"De ce s-ar face lucrari de consolidare si reabilitare la un astfel de bloc, cand cu aceeasi bani construiesti aproape doua blocuri noi, nu se justifica investitia", a mai spus primarul municipiului Giurgiu.