RATB solicita CGMB cresterea tarifului pentru o calatorie de la 1,3 la 2 lei si a pretului abonamentului lunar cu 20%, precum si acordarea gratuitatii doar pentru pensionarii a caror pensie nu depaseste 1.500 de lei, in anumite intervale orare, a declarat vineri, pentru Agerpres, viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea.

'RATB a trimis catre Consiliul General o instiintare referitoare la debitul pe care ANAF l-a impus institutiei, o impunere de 272 de milioane de lei pentru TVA-ul aferent reducerilor si gratuitatilor. Cei de la RATB s-au interesat care este procedura pentru esalonarea pe cinci ani a acestei datorii catre ANAF. Daca nu fac reesalonarea vor plati penalitati ce se acumuleaza zilnic. Dintre cei 272 de milioane de lei 100 de milioane de lei este datoria de baza, iar 172 sunt penalitatile', a spus Cornel Pieptea.

El a mentionat ca, potrivit calculelor facute de conducerea RATB, cresterea tarifului calatoriei si al abonamentelor ar aduce venituri de 4,2 milioane de lei suplimentar fata de veniturile actuale. ''Adica o mare parte dintre cei 4,6 ( n.r. milioane lei) pe care vor trebui sa ii plateasca timp de 5 ani daca se accepta reesalonarea - acesta este motivul pentru care ei au solicitat, in urma cu cateva zile, catre Municipalitate, cresterea tarifelor la transportul public'', a explicat Pieptea.

Cornel Pieptea a precizat ca doar primarul general Sorin Oprescu poate initia proiecte referitoare la bani.