Politia locala, administratia municipiului Baia Mare, Jandarmeria si serviciul de asistenta sociala au efectuat, joi, o razie in cartierul de locuinte improvizate pe malul paraului Craica, locuit de romi nomazi, scrie Agerpres.

'Am demarat o noua actiune acum cateva zile in zonele de saracie, respectiv de constructii nelegale, zone care nu sunt potrivite pentru locuire, nu au conditii pentru locuire si unde nu acceptam sa fie in primul rand copii care sa nu aiba apa, curent electric, posibilitatea sa mearga la scoala in conditii de igiena sau sa-si duca viata in conditii de igiena. N-as dori ca vreun cetatean al municipiului Baia Mare sa stea in astfel de conditii (...), vreau sa stopez orice tendinta a unora care vin din alte parti ale tarii in municipiul Baia Mare, crezand ca oriunde se pot amplasa fara sa aiba niciun fel de limite. Exista niste limite impuse de lege, exista niste limite impuse de conditiile decente de locuire, exista niste limite pe care trebuie sa le respectam cu privire la modul in care ingrijim atat copiii cat si adultii' , a declarat primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

In urma actiunii au fost descoperiti 23 de adulti, 20 de copii si 16 locuinte improvizate. Proprietarii au la dispozitie 72 de ore sa demoleze locuintele si sa paraseasca terenul proprietate publica.

Toate peroanele indentificate au fost fisate de lucratorii Serviciului de Asistenta Sociala.

'Am gasit 16 constructii provizorii sau colibe (...) proprietarii acestora au fost identificati si somati sa le demoleze in termen de 72 de ore in mod voluntar, in caz contrar le vom demola noi pe cale administrativa, prin dispozitia primarului. Am gasit fata de situatia precedenta inca noua familii noi, alcatuite din 23 de adulti si 20 de copii, deci undeva la 43 de persoane. Acestea provin din Turulung, jud. Satu Mare, din Ulmeni, din Cehu Silvaniei, jud. Salaj, dar si fosti locatari din alte zone sarace a orasului. Celor depistati fara acte de domiciliu li s-a pus in vedere sa paraseasca orasul si sa se intoarca acolo unde sunt inregistrati, deoarece municipalitatea nu are niciun fel de obligatie legale fata de ei. De asemenea, au fost capturati zece caini care au fost ridicati de angajatii Serviciului de Ecarisaj si predati la Adapostul de Caini' , a spus seful Politiei Locale, Baia Mare, Gheorghe Perian.

Primarul municipiului Baia Mare a mai precizat ca pentru romii din Baia Mare urmeaza sa se organizeze o bursa a locurilor de munca la care vor participa firmele implicate in salubrizarea orasului.