Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi infiintarea cinci puncte de informare si documentare pentru cetateni in Capitala. In bugetul pentru 2015, s-au alocat pentru aceste lucrari 560.000 lei.

Cele 5 puncte de informare vor fi amplasate in urmatoarele locatii: Sos. Stefan cel Mare, nr. 38, sector 2, str. I.C. Filitti, nr. 8, sector 3, Intrarea Capitan Gheorghe Preotescu, nr. 24, sector 4, Calea Ferentari, nr. 72, sector 5, respectiv b-dul 1 Mai, nr. 28, sector 6.

"Punctele de informare si documentare pentru cetateni vor fi organizate sa rezolve direct problemele legate de administratia publica locala a municipiului Bucuresti. Crearea celor cinci puncte de informare si documentare pentru cetateni de catre Primaria Municipiului Bucuresti va avea rolul de a redimensiona serviciile de informare ale institutiei atat din punct de vedere al extinderii sferei informatiilor transmise sau puse la dispozitia cetatenilor, cat si a dimensiunii segmentului de cetateni care au posibilitatea de a accesa aceste informatii in mod direct si constant", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Potrivit acestuia, prin infiintarea punctelor de informare si documentare pentru cetateni se urmareste atingerea mai multor obiective, printre care se numara: diminuarea distantei de deplasare de la domiciliu la punctul de informare si documentare pentru cetateni, minimizarea timpului necesar solutionarii problemelor cetatenilor, comunicare facila intre cetatean si functionarul public, cresterea transparentei actului administrativ si asigurarea accesului cat mai rapid la serviciile oferite de Primaria Municipiului Bucuresti.