Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat joi suma de circa 4,4 milioane lei pentru modernizarea, supraetajarea si reamenajarea unui corp al spitalului clinic de boli reumatismale Dr. Ion Stoia din Capitala. Termenul de realizare a investitiei este de 8 luni.

Lucrarile de modernizare prevad amplasarea unui ascensor, reamenajarea saloanelor, reamenajarea salii de cursuri, amenajarea unui spatiu pentru medici, spatii pentru persoane cu dizabilitati si spatii administrative.

Investitia se va realiza din sursele proprii ale spitalului, venituri din contractele cu CASMB si alte contracte.

"Centrul Clinic de Boli Reumatismale Dr. Ion Stoia este unitate sanitara cu paturi, de utilitate publica, avand o capacitate de 106 paturi pentru spitalizare continua si 20 paturi pentru spitalizare de zi. Prin profilul sau monospecialitate, este singura unitate de profil din Bucuresti specializata in diagnosticul si tratamentul bolilor reumatismale. Cu toate ca de-a lungul timpului imobilul a suferit unele interventii in sensul reabilitarii unuor spatii, in prezent nu mai indeplineste cerintele normelor de proiectare si nici ale normelor europene in domeniul sanatatii", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Spitalul se afla in administrarea Primariei Capitalei prin Administratia Spitaleor si Serviciilor Medicale Bucuresti.