Primaria din Sibiu prin Serviciul de Administrare a Domeniului Public a cumparat doua biciclete electrice ce urmeaza a fi folosite de inspectorii institutiei in locul unui autovehiculelor conventionale. Pentru o bicicleta municipalitatea a platit 5.000 lei.

Biciclete electrice SibiuFoto: Primaria Sibiu

" In ultimele doua saptamani, Serviciul de Administrare a Domeniului Public a utilizat cele doua mijloace de transport in proba, in activitatea de teren a inspectorilor care au verificat parcarile si respectarea diverselor avize emise pentru ocuparea temporara a domeniului public. Inspectorii s-au aratat incantati de acestea si vor continua sa le foloseasca, fiind utile mai ales in zonele mai inguste dintre blocuri, dar si in zonele aglomerate.Pretul de achizitie a unei astfel de biciclete electrice DEVRON ECO I-VEGA a fost de 5.000 de lei. Acestea sunt dotate cu motoare de 36V cu o putere de 250 W, avand instalata pe portbagajul din spate o baterie de tip Phylion, de 36V si 10Ah care asigura bicicletei o autonomie de 60 de km dupa o singura incarcare de la priza. Bicicleta este echipata si cu un display LED si un schimbator cu 8 viteze", se arata intr-un comunicat al Primariei Sibiu.

"E un proiect mai mic, dar da un semnal pe care noi dorim sa il transmitem prin exemplul propriu. Cautam solutii pentru a reduce factorii poluatori, dorim sa incurajam sibienii sa lase masina acasa si sa utilizeze bicicleta sau chiar mersul pe jos", a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.