Nu mai putin de 20 de primarii din cele 65 ale judetului Galati au fost sanctionate in luna iunie cu amenzi si avertismente de Autoritatea Electorala Permanenta. Amenzile au fost date deoarece primarii nu au operat in Registrul electoral al cetatenilor cu drept de vot din Romania modificarile pe care legea ii obliga sa le faca: decesul unei persoane, daca persoanei in cauza i s-a interzis, prin hotararea magistratilor, dreptul de a vota, respectarea de catre primar a obligatiei de a pune la dispozitia alegatorilor spre consultare listele electorale permanente si de solutionare a intampinarilor privind omisiunile.

Directorul Filialei Sud-Est a Autoritatii Electorale Permanente, Andi Mihalache, citat de Agerpres, a declarat ca Primaria Draganesti a fost sanctionata cu doua amenzi a cate 1.000 lei, Primaria Tudor Vladimirescu cu o amenda de 1.200 lei, iar noua primarii, printre care si cea din Galati, au primit cate o amenda de 1.000 lei. Alte noua primarii au primit avertismente scrise.

Autoritatea Electorala Permanenta a desfasurat, in luna iunie, un numar de 603 controale la nivel national, in scopul indeplinirii principalelor obiective ale activitatii de instruire si control electoral. In urma acestora, au fost aplicate 208 sanctiuni, 69 dintre acestea concretizandu-se prin amenzi in cuantum total de 74.600 lei, iar 139 prin avertismente scrise. In perioada amintita, Filiala Sud-Est a Autoritatii Electorale Permanente, care cuprinde judetele Galati, Braila, Vrancea, Buzau, Tulcea si Constanta, a aplicat 23 amenzi in valoare totala de 23.600 lei si 32 avertismente scrise.