Dusuri stradale au fost amplasate pe mai multe strazi din centrul Capitalei, dar vor fi functionale dupa ce vor fi racordate la reteaua de apa, lucrari care ar putea fi incheiate miercuri seara.

Dusuri stradale nefunctionaleFoto: Mediafax

Reprezentantii Primariei Capitalei au declarat miercuri pentru Mediafax ca, asa cum a fost anuntat, dusurile stradale au fost amplasate in mai multe puncte din centrul Capitalei, ca masuri pentru zilele caniculare.

Aceste dusuri nu au fost puse in functiune, intrucat, in urma discutiilor dintre reprezentantii municipalitatii si cei ai institutiilor si companiilor care trebuie sa ia masuri pentru protectia bucurestenilor in zilele caniculare, Apa Nova urmeaza sa faca racordurile cu reteaua de apa, au precizat sursele citate.

Reprezentantii companiei Apa Nova au declarat pentru Mediafax ca sunt mai multe echipe in locurile unde au fost amplasate dusuri stradale si lucreaza pentru alimentarea acestora cu apa, cel mai probabil lucrarile urmand sa fie finalizate miercuri seara.

Printre masurile luate de municipalitate pentru zilele caniculare este si amplasarea unor dusurile stradale in mai multe puncte din Capitala, respectiv la Unirii - Hanul lui Manuc, strada Lipscani, Piata Universitatii - zonele Dunarea si Teatrul National, strada Lascar Catargiu - magazinul Orange, Piata Victoriei - Guvern, precum si la intrarile in parcurile Cismigiu si Herastrau - zonele Charles de Gaulle si Arcul de Triumf.

De asemenea, au fost amplasate corturi anticanicula, dotate cu aer conditionat, apa, personal medical si aparatura de specialitate, in zonele cu trafic intens din Capitala, respectiv Piata Victoriei, Piata Romana - rond ASE si metrou, Piata Universitatii - Spitalul Coltea, Piata Universitatii - Arhitectura, Piata Unirii - magazinul Unirea, zona Regina Maria, Piata 11 iunie, Piata C.A. Rosetti, Piata Roma, Gara de Nord, Parcul Herastrau - intrarea Charles de Gaulle si Parcul Carol. In aceste zone sunt si toalete ecologice.

Alte corturi anticanicula sunt la Piata Moghioros, Piata Iancului (metrou), Dristor (metrou), Piata Muncii, Piata Crangasi, zona magazinului Bucur Obor si Parcul Cismigiu - vizavi de sediul Primariei Capitalei.

Apa Nova asigura alimentarea cu apa potabila a celor 60 de cismele din Capitala, precum si a fantanilor arteziene aflate in administrarea companiei.

In perioada in care vor fi temperaturi extreme, operatorii de salubrizare din toate sectoarele stropesc carosabilul la primele ore ale diminetii, seara sau pe parcursul noptii.

De asemenea, sunt curatate mai des toaletele publice, iar deseurile menajere de la unitatile de alimentatie sunt evacuate de cate ori este necesar in cursul unei zile, conform masurilor stabilite de municipalitate cu reprezentantii institutiilor si companiilor care trebuie sa ia masuri pentru protectia bucurestenilor in zilele caniculare.

Si Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim ajutor, dotate cu aer conditionat, unde bucurestenii pot primi apa, intre orele 08.00 si 16.30. Acestea sunt amplasate la sediile DGASMB din str. Foisorului nr. 56-58, sector 3, si din str. Salcetului nr. 5, sector 4, la cantina sociala Grivita - Calea Grivitei 216, sector 1, cantina sociala Agricultori - str. Orzari nr 48, sector 2, cantina sociala Ferentari - Calea Ferentari nr. 191, sector 5, cantina sociala Sfantul Constantin - str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1, policlinica sociala Baba Novac - str. Dristorului, nr. 81-88, sector 3, si la Santhe Fito ceainarie - str. Lipscani, nr. 104, Sector 3 (in intervalul 8.00 - 22.00).

Pentru oamenii cu venituri mici, dar si pentru cei care nu au apa curenta, DGASMB asigura baie complet amenajata pentru igiena personala, deschisa intre orele 08.00 si 16.30, la Complexul de Servicii Sociale pentru adulti Sfantul Ioan din Bulevardul Theodor Pallady nr. 64, sector 3.

Persoanele varstnice si cele care nu se pot deplasa pot suna la numarul de telefon 021.314.23.15, pana la orele 16.30, daca au nevoie de medicamente.

Bucurestiul este miercuri sub avertizare cod galben de canicula, fiind inregistrate temperaturi de 35-37 de grade Celsius.