Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, a anuntat miercuri ca a depus actele pentru infiintarea unui partid politic - Uniunea Salvati Bucurestiul (USB). Potrivit acestuia, formatiunea va continua in plan politic actiunile incepute de Asociatia Salvati Bucurestiul. La alegerile din 2016, USB isi propuna sa candideze la toate primariile si consiliile locale din Capitala, ocupandu-se exclusiv de Bucuresti. Dupa alegerile locale partidul isi propune sa actioneze la nivel national.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lansarea partidului a avut loc intr-o cafenea vizavi de DNA, Nicusor Dan spunand ca acest lucru nu este intamplator, pentru ca partidul sau vrea sa puna oameni onesti in locul coruptilor arestati de DNA.

"Astazi anuntam depunerea actelor pentru inregistrarea unui partid politic. Partidul se va numi Uniunea Salvati Bucurestiul. "Salvati Bucurestiul" fiindca se continua activitatea asociatiei Salvati Bucurestiul si transpune obiectivele pentru care am militat si viziunea noastra pentru Bucuresti de la nivelul civic al asociatiei, la un nivel politic. "Uniune" pentru ca este ceva in plus fata de campania din 2012. Atunci a fost o candidatura independenta, sprijinita de cateva sute de persoane. Aceste sute de persoane constituie azi aceasta constructie - USB. In campania din 2012 au fost 67.000 de oameni care au votat. Votul lor a fost un vot simbolic pentru o altfel de administratie publica in Bucuresti. Acesti oameni sunt asteptati acum nu doar sa sprijine ceva ce exista, sa dea votul, ci sa intre intr-o constructie si impreuna sa duca aceasta lupta politica pentru impunerea unei viziuni, a unor lucruri pe care si le doresc pentru viata sociala", a declarat Nicusor Dan la lasnarea partidului.

Acesta spune ca partidul sau se adreseaza cetatenilor nemultumiti de felul cum s-a facut politica pana acum:"Ne adresam unei intregi categorii de oameni care este dezamagita de felul in care s-a facut politica pana acum si in special, in Bucuresti, ne adresam acelor nuclee de cetateni care au inceput sa lupte pentru drepturile lor".

"Vom continua lupta cu administratia publica din Bucuresti. Vom spune de fiecare data de cheltuirea aberanta a banului public, de ilegalitate, de confortul locuirii sau de lipsa lui. Totodata vom veni cu viziunea si proiectul nostru pentru Bucuresti. Nu suntem delimitati ideologic. Ce vrem sa facem este foarte simplu, sunt niste probleme, vrem sa le rezolvam. Orasul asta nu are o vizune, venim sa o propunem. Nu am ales intamplator fundalul din spate - DNA. Noi suntem in continuarea acestui efort pe care DNA-ul il face de a curata administratia publica din Bucuresti. Vorbim de o administratie publica profund corupta si incomptenta. DNA-ul curata, noi suntem obligati sa punem ceva in loc si obiectivul nostru este sa aducem in loc, in administratia publica, oameni comptetenti, oameni morali, bun profesionisti, care cunosc problemele Bucurestiului si sunt in stare sa propuna solutii", a mai declarat Nicusor Dan.

Intrebat daca va face parteneriate cu alte formatiuni politice, in special cu partidul Monicai Macovei, Nicusor Dan a spus ca se va pronunta dupa ce va vedea programul fiecarui partid si strategia pentru Bucuresti.

Nicusor Dan a candidat independent, in 2012, la alegerile pentru Primaria Capitalei si a reusit sa obtina circa 8,45% dintre voturi.