Social-democratul Decebal Fagadau, fost viceprimar, a fost ales luni primar interimar al municipiului Constanta, acesta obtinand majoritatea voturilor consilierilor locali, informeaza Agerpres.

Fagadau a obtinut 16 voturi "pentru", niciunul "impotriva", iar sapte voturi au fost anulate, in timp ce contracandidatul sau, viceprimarul social-democrat Gabriel Stan, nu a obtinut niciun vot "pentru", iar sapte voturi au fost anulate si in cazul sau.

Postul de primar al municipiului Constanta a devenit vacant dupa ce prefectul judetului Constanta a emis, la sfarsitul saptamanii trecute, ordinul de incetare a mandatului lui Radu Mazare, acesta dandu-si demisia din functie.

Noul primar interimar al Constantei a spus ca mandatul sau de primar va fi unul bazat pe rezultate, nu pe vorbe.

"Le multumesc colegilor mei consilieri pentru increderea acordata. Va fi un mandat cu vorbe putine si, sper, cu fapte si rezultate multe. Imi doresc sa am o colaborare excelenta atat cu Consiliul Local, cu Executivul municipalitatii, si, de asemenea, voi deschide o relatie cu tot ceea ce inseamna viata Constantei", a declarat Decebal Fagadau.

Referitor la eventuale schimbari pe care le va face in cadrul administratiei locale, acesta a spus ca ele nu vor fi "bruste, radicale", orasul avand nevoie de "continuitate".

"Constantenii trebuie sa simta ca traiesc intr-un oras sigur, intr-un oras cu perspective si, in momentul de fata, principala noastra preocupare este aceea de a gestiona prezentul si de a creiona viitorul", a afirmat primarul interimar.

Postul de viceprimar eliberat de Decebal Fagadau urmeaza sa fie ocupat prin alegeri, intr-o sedinta viitoare a Consiliului Local, in urma desemnarii candidatilor. Fagadau a declarat ca le-a propus consilierilor locali din Opozitie sa desemneze un candidat pentru functia de viceprimar.

Noul primar interimar al Constantei a mentionat ca mandatului lui va fi unul al 'dialogului si conlucrarii', indiferent de culoarea politica a celui de-al doilea viceprimar care va fi ales de consilierii locali.

Radu Mazare si-a depus demisia din functia de primar al municipiului Constanta, documentul olograf fiind scris in arestul central al Politiei Capitalei si inregistrat, pe 22 mai, la Primaria Constanta. El este in arest preventiv din 2 aprilie, fiind cercetat de DNA intr-un dosar in care este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu.