Un bloc cu sase etaje (25 metri inaltime) ar putea aparea pe str. Sfintii Voievozi nr. 20-24 din Capitala, printre case construite in secolele XIX-XX. Proiectul a fost prezentat miercuri la Comisia de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Strada Sfintii Voievozi se afla intre Calea Victoriei si str. Buzesti.

PUZ Sfintii Voievozi 3Foto: Hotnews

Terenul pe care ar urma sa fie edificata constructia are o suprafata de 2.400 mp, fiind compus din doua parcele. La strada Sfintii Voievozi, caldirea va avea o inaltime mai mica, trei etaje, iar cativa metri mai in spate, sase etaje.

Terenul se afa in zona protejata Occidentului, o zona cu locuinte mici cu maxim doua etaje. Indicatorii urbanistici permisi in zona protejata sunt: POT - 50%, CUT 2 si inaltime maxima 13 metri.

Dezvoltatorii cer o derogare si doresc sa construiasca pe parcela un bloc de locuinte colective cu 6 etaje cu parter si subsol. Indicatorii urbanistici ceruti sunt: POT 60%; CUT 2,4, inaltime maxima 25 metri.

Biroul de arhitectura care eleboreaza proiectul este KXL.

Ramane de vazut daca Primaria Capitalei va fi de acord cu acest proiect, iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti il va aproba.

Imagine de pe str. Sfintii Voievozi

Ce doresc investitorii sa construiasca